Kjøpte sex for 30 mill

Den tidligere eliteidrettsutøveren bestilte luksusprostituerte på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utad levde den svenske eliteutøveren (44) et vanlig familieliv i Uddevalla.

Men i går ble han tiltalt for grovt tyveri etter å ha svidd av 29, 7 millioner kroner som tilhørte eiendomsselskapet Uddevallahem, der han jobbet som økonom.

44-åringen har tidligere vunnet flere gullmedaljer i svenske nasjonale sportsmesterskap.

Det var fra 1995 til 2003 at mannen stjal de mange millionene som nesten utelukkende ble brukt til å bestille luksusprostituerte over Internett. De prostituerte ble fløyet til Sverige fra eskortefirmaer i Østerrike, Nederland, Slovakia, England og Latvia. Der innlosjerte 44-åringen dem på hotell, hvor han sammenlagt gjennom de åtte årene skal ha tilbrakt omtrent tusen netter.

I fjor ble mannen tatt på fersken med en prostituert på et hotell i Gøteborg. Et halvt år senere ble det oppdaget at han hadde stjålet pengene han kjøpte sex for.

Har tilstått

- Min klient har siden det første avhøret forsøkt å legge alle kortene på bordet. Han har erkjent forbrytelsen og summen, sier mannens forsvarer Lennart Borgland til Aftonbladet.

Hans tidligere arbeidsgiver Sture Engqvist ved Uddevallahem mener 44-åringen må ha ført en svært sofistikert bokføring.

- Dette var en mann vi hadde stor tillit til, sier han.

Forsvarer Lennart Borgland mener det er utrolig at tyveriet ikke har blitt oppdaget tidligere siden det er så stort beløp for et borettslag.

44-åringen har systematisk stjålet penger fra Uddevallahems konto og satt dem inn på sin personlige konto. Rettsaken mot ham starter i begynnelsen av juni, og om han erklæres psykisk frisk risikerer han seks års fengsel for grovt tyveri.

<B>STJAL 30 MILLIONER:</B> Etter den søte kløe kommer den sure svie, nå risikerer 44-åringen seks års fengsel.