Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte ski-essets bil for én million

FORNEBU (Dagbladet): Uten å nøle bød bonden Bernhard D. Lind én million kroner. Dermed var han eier av verdensmester Tom Stiansens nye Jeep Cherokee. Tjuvstarten på årets Kreftaksjon var et faktum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte i april. Tom Stiansen vant Finken Cup, og jeepen var førstepremie. På forhånd hadde gutta på alpinlandslaget bestemt seg for å gi den til søndagens tv-aksjon. På Sportsrevyen forrige uke ble bilen lagt ut for salg - til inntekt for Kreftaksjonen.

Den som lå på røret var bodøværingen Bernhard (28), selvstendig næringsdrivende innen melk, kjøtt, poteter og blomster. Bonden har bil fra før, og trenger ikke ny. Så hvorfor i all verden?

I fars fotspor

- Far er mitt forbilde, og gjorde det samme under Biafra-aksjonen i 1961. Det har preget meg. Han trodde så mye på saken at han lånte 5000 kroner som han ga til innsamlingen for sultende i Afrika. Det var mye penger den gangen, og er den største gaven han noensinne har gitt. I flere år betalte han på lånet. Da han jobbet for pengene, tenkte han på dem som hadde fått hjelp. Det ga ham styrke i livet. I dag er far rik på penger, men også på ekte verdier. Det er det dette handler om.

- For meg er bilen verdt en million kroner fordi pengene er en hjertegave, sier Bernhard til Dagbladet.

Før verdenscupen

I går møtte han Tom Stiansen og Finn Christian Jagge på Fornebu lufthavn, før de fløy mot Salt Lake City og den kommende verdenscup-åpningen i USA.

- Det er utrolig at han gir én million. Det vitner om nestekjærlighet, sier Stiansen til Dagbladet.

- Det er bra ikke alle bønder er sånn: Da hadde subsidiene vært for høye, humrer Askers verdensmester.
Mens Dagbladet i går tok bilder av bonde og verdensmester i skjønn giverforening, åpenbarte en parkeringsbot på 300 kroner seg på frontruta.

- Det blir vel jeg og ikke Kreftaksjonen som må betale den, konstaterer tv-aksjonens leder Morten Nordvang sluk-øret.
Men skitt au.

Hele Norges coronakart