Kjøpte smågutter for sex

STAVANGER (NTB): Politiet i Egersund er i ferd med å rulle opp en sedelighetssak som så langt omfatter en mann i 40-årsalderen og seks gutter i alderen 14-18 år, inkludert en 18-åring som er mistenkt for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den voksne mannen skal ha lagt alle kort på bordet og tilstått at han har kjøpt seksuelle tjenester av guttene. Han har forklart at han etter hvert ble klar over at tre av dem var under 16 år. Han har også forklart at kontakten ble formidlet av 18-åringen.

  - Vi ser alvorlig på denne saken, som dreier seg om misbruk av mindreårige gutter, sier politiførstebetjent Arne Arild Wetteland til NTB.

I avhør

De seks guttene var torsdag inne til avhør. Etterforskningen vil avgjøre om 18-åringen skal siktes.

  Mannen i 40-årsalderen ble pågrepet etter henvendelse fra foreldre. Onsdag ble han begjært varetektsfengslet ved Dalane forhørsrett. Begjæringen ble ikke tatt til følge, men kjennelsen ble påkjært av politiet. Mannen forblir derfor fengslet inntil Gulating lagmannsrett har avgjort kravet om begjæring, som sannsynligvis skjer før helgen.

Har tilstått

-Årsaken til at forhørsretten sa nei til fengsling, er hans uforbeholdne tilståelse som gjør at faren for bevisforspillelse ikke er til stede, opplyser hans forsvarer, advokat Asbjørn Stokkeland, til NTB.

  Mannen har ifølge Stokkeland via lovlig kontakt med andre voksne menn fått tilbud om å betale for å få formidlet kontakt med unggutter, noe han ønsket, såfremt de var over 16 år.

  Forholdene skal ha pågått siden sommerferien. Mannen har erkjent at han etterhvert forsto at tre av guttene han fikk forbindelse med, var under den seksuelle lavalderen.