Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte stinkbombe

Karin Mehlum og familien trodde de hadde kjøpt drømmehuset. Det de ikke visste, var at kloakkanlegget var en stinkende pøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORD-ODAL (Dagbladet): Huskjøpet ble et mareritt for Karin Mehlum og familien. Nå er hun nødt til å gå rettens vei for å få det hun mener er en rettferdig erstatning.

- Det er bare trist. Det går ut over nattesøvnen og trivselen. Ikke minst er det plagsom at det går så lang tid uten at vi får et svar, sier Mehlum til Dagbladet.

Kloakkstank

Hun viser Dagbladet rundt i de to husene som skulle bli hjemmet for henne og hennes to barn med familier.

Eiendommen, som ifølge takstpapirene og prospektet ble pusset opp i 2000, bærer preg av forfall.

Fliser på baderommene detter ned. Vegger og tak er skeive, og flere steder er det alvorlige fuktskader. Det verste er likevel kloakkanlegget.

- Kort tid etter at vi hadde flyttet inn, våknet vi til en forferdelig stank. Det viste seg at kloakken hadde slått igjennom på badet. Ved nærmere undersøkelse fant vi ut at hele kloakkanlegget var feilkoblet og i uorden, sier Mehlum.

Stanken var så kraftig at hun ba om råd fra kommunen. I et brev undertegnet kommunelegen heter det:

- Forholdene er helseskadelige og hygienisk helt utilfredsstillende i og med at de medfører kvalme og ubehag og sterk redusert trivsel.

En feilkopling av anlegget gjør at spillvannet i huset også havner i kloakktanken, som raskt blir full.

Tømmeutgiftene er på et og et halvt år på nesten 138000 kr.

Havner i retten

På bakgrunn av alle manglene tok Mehlum kontakt med mekleren. Hun ble henvist til forsikringsselskapet der selgeren hadde eierskifteforsikring.

Foreløpig er hun tilbydd 500000 kroner i erstatning. Mehlums advokat, Jan Erik Myrvold, har lagt inn et krav på 800000 kroner. Saken vil bli brakt direkte til domstolen.

- Jeg har gjort et valg, og jeg ønsker å fortsette å bo her i Nord-Odal. Men jeg kan ikke bo her hvis boforholdene ikke blir utbedret, sier Mehlum.

MANGE FEIL: Badet til Karin Mehlum ser tilsynelatende flott ut. Men vegger og tak er skeive, det er fuktskader og kloakken er feilkoblet.
STINKER: Kloakken har gått gjennom gulvet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media