Kjøpte tennvæske og gikk rett i fella

SKI (Dagbladet): Her er bildet som ledet til pågripelsen av 26-åringen som nå er siktet for brannen i Yngve Hågensens bolig. Tromsø-mannen ble pågrepet på Gardermoen i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet ble tatt av overvåkingskameraet på Esso-stasjonen der 26-åringen kjøpte tennvæske to timer før brannen.

Siktede satt i lange politiavhør i går kveld og natt på politihuset på Ski.

Ransaket boligen

Politiet ville i går ikke si noe om hva mannen har sagt i avhør. Mens avhørene pågikk, ransaket politiet boligen til 26-åringen, på jakt etter bevis.

Etter det Dagbladet erfarer, har politiet allerede slått fast at den siktede mannen ikke har noe som helst med høyreekstreme miljøer å gjøre.

Politiet tror at 26-åringen var alene om anslaget mot boligen i Ski, og at han hadde personlige motiver.

Mye tyder på at mannen ikke er strafferettslig tilregnelig.

Politimester Stein Ulrich i Follo mener det ikke er tvil om at politiet har skjellig grunn til mistanke mot mannen. 26-åringen vil bli framstilt for varetekt, siktet for grovt skadeverk.

- Så langt har vi ikke grunn til å tro at han har gjort dette sammen med noen andre, eller er med i en politiske gruppe som står bak, sier politiadvokat Sven Arild Damslora ved Follo politidistrikt.

Etter det Dagbladet forstår, ble mannen arrestert i avgangshallen på Gardermoen like før han skulle reise ut av landet. Pågripelsen skal ha skjedd uten noen form for dramatikk.

Identifisert

I timene før huset til Hågensen ble satt i brann, kjøpte mannen først tennvæske, og seinere et brekkjern. Da han kjøpte brekkjernet, hadde han hvite plasthansker på hendene, og vakte naturlig nok stor oppsikt i jernvarehandelen på Ski Storsenter.

Politiet er sikre på at mannen som nå er pågrepet er den samme som ble videofilmet.

Politiet var i går tilbakeholdne med å gi opplysninger om siktede.

- Han er kjent av politiet fra tidligere, sier politiadvokat Damslora.

Men ifølge advokat Endre Storløkken, som er forsvarer for 26-åringen, er han ikke tidligere straffedømt. Storløkken bisto i går kveld sin klient.

Politiet undersøker nå om den siktede også kan stå bak trusselbrevet som LO-leder Yngve Hågensen og Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen fikk den 11. februar. I brevet ble det truet med å svi ned husene til de to.

Dagbladet fikk i går kveld bekreftet at personen som skrev brevet omtalte seg selv som bedriftseier. Brevskriveren skal ha vært forbanna på kravet om å få innført en femte ferieuke i forbindelse med lønnsoppgjøret.

Trusselbrevet omhandlet lønnsoppgjøret og fagforeningsledernes rolle. Brevet var på bare en A4-side, og inneholdt ingen referanser til det nynazistiske miljøet.

AVSLØRT: Da 26-åringen kjøpte tennvæske på Esso-stasjonen, ble han filmet av videokameraet. Dette ledet til pågripelsen av ham på Gardermoen i går.