Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte TV på nettet, fikk ulovlige våpen i posten

Årets feillevering?

IKKE HELT SOM VENTET: Seth Horvitz og kona kjøpte en TV på nettet, men i pakken lå det en automatrifle. Foto: Dave Cole / Privat
IKKE HELT SOM VENTET: Seth Horvitz og kona kjøpte en TV på nettet, men i pakken lå det en automatrifle. Foto: Dave Cole / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Seth Horvitz og hans gravide kone Seeta bestilte flatskjerm-TV på nettbutikken Amazon.com fikk de ikke akkurat det de hadde ventet.

I den polstrede pakken lå nemlig en Sig Sauer SIG716 rifle - som er ulovlig i Washington DC, hvor Horvitz bor.

- Da jeg tok med pakken inn og åpnet den, ble jeg helt sjokkert, sier han til DCist.

Horvitz hadde bestilt pakken gjennom en tredjeparts-selger på den populære nettbutikken, og navnet hans stod på pakken - selv om det på innsiden stod addressert til en våpenbutikk i Pennsylvania, skriver New York Daily News (NYDN)

- Feil skjer, men aldri på denne måten. Jeg trodde ikke jeg kom til en våpen- og elektronikkforhandler, sier han til DCist.

Horvitz forteller videre at han kontaktet politiet, som sendte to politibetjenter til huset hvor Horvitz bor.

- De hadde aldri sett noe liknende, sier han til Fox 5 News, ifølge NYDN.

På grunn av Washingtons strenge våpenlov var det ifølge avisa ulovlig for Horvitz for å ha våpenet hjemme hos seg - eller å sende den tilbake til returadressen.

Det ble derfor komplisert for Horvitz å returnere pakken.

- Det får meg helt klart til å tenke to ganger over den dårlige informasjonen om tredjeparts-selgere på Amazon, sier han.

I etterkant av massedrapet i Aurora, Colorado, hvor en doktorgradstudent skøt og drepte 12 under premieren på den siste «Batman»-filmen, sier en talsperson at det fort kunne gått galt igjen.

- Denne misforståelsen kunne ha ført til enda en tragedie, sier Caroline Brewer i organisasjonen Brady Campaign to Prevent Gun Violence til Fox 5 News, ifølge NYDN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media