Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte våpen av samme forhandler

Deretter drepte de medstudentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Studentene bak den såkalte Valentine-massakren og drapene på Virginia Tech kjøpte seg våpen av samme forhandler, melder Sky News.

Kjøpte drapsvåpen på nett

Våpenforhandler Eric Thompson bekrefter at han solgte to tomme magasiner og et hylster til Stephen Kazmierczak bare ti dager før han gikk berserk og fyrte løs ved Northern Illinois University like ved Chicago.

Kazmierczak kjøpte drapsvåpenet på nettstedet topglock.com.

Et annet nettsted, som også driver av Thompson, thegunstore.com, var butikken hvor Cho Seung-Hi kjøpte et håndvåpen som han brukte da han massakrerte 32 personer på Virginia Tech i april i fjor.

- Jeg er fortsatt helt satt ut av tilfeldighetene, jeg skjelver. Jeg kan ikke tro at noen bestiller fra oss igjen og gjør dette, sier våpenforhandler Thompson til Sky News.

Økt trafikk etter Virginia-Tech

Han tror at Kazmierzcak kan ha blitt oppmerksom på nettstedet som fikk mye oppmerksomhet etter Virginia Tech-massakren.

TIL MINNE OM DE DREPTE: Northern Illinois University har satt opp fem hvite kors til minne om de som ble drept. Foto: Kristoffer Egeberg/Dagbladet
TIL MINNE OM DE DREPTE: Northern Illinois University har satt opp fem hvite kors til minne om de som ble drept. Foto: Kristoffer Egeberg/Dagbladet Vis mer

- Siden fikk flere treff etter massakren, forklarer Thompson.

Han sier også at han fikk telefontrusler i etterkant av drapene.

Donoald Grady i politiet ved Northern illinios University beskriver mannen bak Valentine-massakren som «ganske normal».

- Det var ingenting som tydet på at dette kunne være en person som ville drive slike aktiviteter, sier han til Sky News.

De som ble drept i massakren torsdag var Daniel Parmenter (20), Catalina Garcia (20), Ryanne Mace (19), Julianna Gehant (32), og Gayle Dubowski (20).

Det er satt opp fem hvite kors på universitetsområdet, til minne om de som ble drept.

KJØPTE VÅPEN PÅ NETT: Ti dager før Valentine-massakren kjøpte Stephen Kazmierczak våpen på nett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media