- Kjøpte Vebjørn Sand-kunst for å hvitvaske narkopenger

33-åring tatt med maskinpistol, kokain og kunst i Oslo. - Det var første gang han kjøpte noe av oss, forteller Aune Sand.

ETT AV HOVEDVERKENE: «Iskatedralen» (innfelt) er ifølge Galleri Sand et av Vebjørn Sands viktigste bilder. Foto: STUDIO S og SCANPIX
ETT AV HOVEDVERKENE: «Iskatedralen» (innfelt) er ifølge Galleri Sand et av Vebjørn Sands viktigste bilder. Foto: STUDIO S og SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Et av Vebjørn Sands hovedverk, maleriet «Iskatedralen», er beslaglagt sammen med hans litografi «Solis» i forbindelse med en av Norges største narkosaker.

Kjøperen er en av minst 14 tiltalte som Kripos knytter til flere hundre kilo narkotika, våpen og hvitvasking av mange millioner kroner.

Sand, best kjent for å ha Stein Erik Hagen og andre i Norges pengeelite i fanskaren, ante ingenting om at gallerikunden ifølge politiet er en storkriminell med tilgang på kraftige skytevåpen.

Maskinpistol og 13 kilo kokainKripos har i en langvarig etterforskning med navnet «Operasjon glatt fisk» rullet opp det som skal være et organisert kriminelt nettverk med forgreininger til Marokko, Nederland, Tyskland og Sverige. Etterforskningen skjøt fart september 2007, da Kripos med bistand fra svensk politi stoppet en stor hasjtransport over grensa.

Omfattende telefonavlytting, spaning og store beslag vil bli lagt fram i Oslo tingrett når den første av tre store straffesaker i komplekset starter denne uka.

- Vi mener de tiltalte har vært klar over at de deltok i en større kriminell organisasjon. Vi har et omfattende bevismateriale, sier statsadvokat Marit Bakkevig ved det nasjonale statsadvokatembetet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer