Prisoppgangen i Thomas Heftyes gate 12 har vært formidabel. Foto: Eivind Yggeseth.
Prisoppgangen i Thomas Heftyes gate 12 har vært formidabel. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Kjøpte villa for 27 millioner – solgte for 68 millioner

Erik Mamelund kan glede seg over en fantastisk prisutvikling de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): EY-sjef Erik Mamelund (58) kjøpte en byvilla på Frogner i Oslo for 26,9 millioner i 2009. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han nå har solgt eiendommen for 68 millioner.

Fin salgsavtale

- Det er ingen vits å benekte at det er inngått en salgsavtale. Men jeg kan ikke kommentere betingelsene, sier Erik Mamelund til Finansavisen.

Salgsprisen fremgår foreløpig ikke direkte av grunnboken, men kan leses indirekte ved at Privatmegleren Aveny på Frogner nylig har tinglyst en sikring på 81,6 millioner kroner. Meglerkontoret tinglyser alltid sine sikringer 20 prosent over salgsprisen, hvilket betyr at Erik Mamelunds salgspris for Thomas Heftyes gate 12 er nøyaktig 68 millioner kroner.

Har ikke oppgradert

Megler Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny vil ikke annet enn bekrefte salget. Navnet på kjøperen vil ikke Mamelund opplyse om. Derimot innrømmer han villig vekk at eiendommen for alle praktiske formål fremstår identisk nå som da han kjøpte den i 2009 ettersom den var nyoppusset i 2008.

- Jeg har alltid sagt at eiendommen var en investering. Når man føler at man har fått en god avkastning, vil man alltid vurdere å selge. I den livsfasen vi er i så er det naturlig å se oss om etter et mindre bosted. Vi behøver ikke så mye plass når det bare er min kone og jeg, sier Mamelund til Finansavisen.

Solid prisutvikling

Hvis man går lenger tilbake i grunnboken, kan man ifølge Finansavisen lese at eiendommen ble omsatt for 16,5 millioner kroner i 2007 og at den skiftet eier for 3,5 millioner kroner tilbake i 1985.

Vi snakker ikke om hvilken som helst beliggenhet heller, men et av Oslos mest fasjonable strøk: Gimle på Frogner.

LUKSUSBOLIG: Amerikas dyreste eiendom til salgs. For 250 millioner dollar, en sum tilsvarende over 2 milliarder norske kroner, kan den heldige kjøperen sikre seg et hus få andre boliger kan sammenlignes med. Video: Tri-Blend Media. Vis mer

Andre økonominyheter:
Eiendomsmegler: Boligprisene kan doble seg i løpet av noen år
Mener boligmarkedet nærmer seg toppen