«FLAKS»: Arnt Årnes kan se tilbake på 21 særdeles lukrative år hvis taksten på 50 millioner gjenspeiles i kjøpsinteressen for eiendommen. Eivind Yggeseth
«FLAKS»: Arnt Årnes kan se tilbake på 21 særdeles lukrative år hvis taksten på 50 millioner gjenspeiles i kjøpsinteressen for eiendommen. Eivind YggesethVis mer

Kjøpte villa for fem millioner – ber nå om 50 millioner

Her kunne Pippi Langstrømpe godt ha bodd.

(Finansavisen): Vi har akkurat entret gjennom en trang sti i Bergsliens gate i Oslo og inn i en gjengrodd og rufsete hage. Foran oss ruver et gammelt hus i mur og treverk, sirlig pyntet med solcellelamper fra Clas Ohlson.

- Jeg kjøpte eiendommen for fem millioner kroner i 1997. På den tiden var det mange slike eiendommer for salg, men jeg falt til slutt ned på denne fordi det var så stor hage. Jeg kommer fra Surnadal og ønsket at barna skulle vokse opp landlig, sier Arnt Årnes (70) til Finansavisen.

Forbudt å bygge

Her kunne Pippi Langstrømpe godt ha bodd. Med hesten Lilla Gubben på trappen og apen Herr Nelson svingende på rekkverket. Til og med egen stall er det i uthuset, som fra begynnelsen av 1900-tallet huset gravørvirksomhet med produksjon både av St. Olavs-medaljen og Postens frimerker.

- Vi får ikke lov til å røre fasadene hverken på hovedhuset eller uthuset. Man blir også nektet å bygge noe som helst i hagen. Men inne kan man gjøre som man vil. Og man vet jo aldri om myndighetene endrer mening om 20 eller 30 år, sier Årnes til Finansavisen.

Selv satte han huset tilbake i opprinnelig stand da han kjøpte. Kostnaden var ifølge Finansavisen på 3,5 millioner kroner.

- Det så ikke ut. Huset var delt opp i hybler for studenter, sier Årnes og flirer.

Spesiell stil

Selv om huset kanskje fremstår stort, er det ikke mer enn 205 kvadratmeter boareal, på en 1,8 mål tomt. Nå beskytter murene boligen med fem soverom, fem bad og to toaletter. Her er tre store stuer, stor takhøyde, doble dører mellom rommene, kakkelovn og vedovn.

Kvalitetskjøkken fra 1990-tallet imponerer neppe de som kan betale 50 millioner. Ei heller Michelangelo-inspirerte veggmalerier, sjenerende ledninger og fliser og tapeter i alle tenkelige farger. Her må trolig alt pusses opp, slår Finansavisen fast.

Andre økonominyheter:
Nå endres alle boligannonsene på Finn.no
Skatteendring gir smell for hytteutleiere