Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte villa til 28 millioner - angret

Tapad-milliardær Are Traasdahl (43) kjøpte en byvilla på Frogner for 28 millioner kroner, men har nå solgt den videre etter å ha kjøpt leilighet på Gimle i stedet.

Kjøpt og solgt: Byvillaen i Frogner Terrasse 3 hadde vært i samme eie i 30 år før den i år ble omsatt to ganger. Foto: Finansavisen
Kjøpt og solgt: Byvillaen i Frogner Terrasse 3 hadde vært i samme eie i 30 år før den i år ble omsatt to ganger. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINANSAVISEN: Flipping av Oslo-boliger har vært en liten gullgruve for driftige eiendomsspekulanter, men Tapad-milliardær Are Traasdahl hadde neppe den hensikten da han kjøpte byvillaen i Frogner Terrasse 3 i mai, skriver Finansavisen.

Traasdahl ga 28 millioner for den 366 kvadratmeter store boligen, som ifølge takstmannen hadde et betydelig behov for oppussing som følge av fukt, råte, skjevheter, knirk og betydelig slitasje.

Det tok ikke lang tid før Traasdahl kom over noe bedre, og i august kjøpte han Paal Hveems leilighet i Thomas Heftyes gate 42 D for 30 millioner.

Taper en million

Nå har Traasdahl kvittet seg med byvillaen. Telegründeren klarte akkurat å få tilbake kjøpesummen, hvis man ser bort fra transaksjonskostnadene.

– Det å klare å få tilbake pengene for det rekkehuset er min beste prestasjon som eiendomsmegler i år, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes til Finansavisen.

Snarvisitten på Frogner har likevel kostet Traasdahl minst 1 million kroner. Først måtte han ut med 700.000 kroner i dokumentavgift til staten ved kjøpet av eiendommen i tillegg til andre gebyrer. I forbindelse med videresalget vanker det også honorar til eiendomsmegler, hvilket trolig utgjør rundt 300.000 kroner.

Hveem sparte tinglysningen

Litt smartere var Paal Hveem, som solgte Gimle-leiligheten til Traasdahl. Da Hveem kjøpte leiligheten av Kjell Erik Killi-Olsen for 28 millioner i februar i år, valgte han ikke å tinglyse skjøtet, og unnslapp dermed ­dokumentavgift.

Da han solgte den videre til Traasdahl for 30 millioner i august, kunne han putte nesten hele gevinsten rett i egen lomme.

Enda smartere var imidlertid ekteparet som solgte byvillaen til Traasdahl. De kjøpte eiendommen for 1,95 millioner kroner i 1985. Verdistigningen på 26 millioner på 31 år tilsvarte en verdistigning på 9 prosent i året, samtidig som slitasje og elde medførte at eiendommens tilstand er betydelig redusert.

Flere økonomisaker:

Stjerneanalytiker slakter Telenor-sjefen

Trippelrekord på Wall Street

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!