Kjøpte villa til seks millioner kroner midt i valgkampen

Midt i valgkampen har Bo Lundgren kjøpt seg luksusvilla. Men han prøvde å holde kjøpet hemmelig for velgerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lundgren er leder for Moderartarna, som utfordrer den sittende statsministeren Göran Persson. Rett før valgthrilleren avslører Expressen at statsministerkandidaten Lundgren har kjøpt seg ny luksusvilla til seks millioner kroner. Villaen ligger i Ekeby på Djursholm i Stockholm. Dette er et av Stockholms aller fineste strøk.

Ikke statsministerboligen

Kjøpet ble klart i juni, ifølge Expressen. Men Lundgren og rådgiverne hans har holdt salget unna offentligheten. Lundgrens motstandere - og velgere - kan tro at han føler at valget allerede er tapt, siden han kjøper seg et nytt hjem i stedet for å vente på å flytte inn i statsministerboligen, Sagerska Palatset.

Dessuten kan kjøpet av luksusboligen gi velgerne inntrykk av at Lundgren lever fjernt fra vanlige folks hverdag og at han derfor ikke er deres kandidat likevel.

Slipper gjeld

Det nye krypinnet er på 240 kvadratmeter. Samtidig selger Lundgren sin gamle leilighet i sentrum. Leiligheten er på rundt 190 kvadrat, og salget kan innbringe 6,5 millioner kroner. Det betyr at Lundgren neppe blir noen gjennomsnittelig svensk gjeldsslave, selv om han kjøper dyrt.

Leiligheten kostet 3,3 millioner da den ble kjøpt for noen år siden, skriver Expressen. Men det øker heller ikke Lundgrens popularit at han trakk selgerne, et eldre ektepar, inn for domstolen fordi han mente det var mange feil på leiligheten. Saken endte med at statsministerkandidaten sparte 130 000 kroner.

Vondt i magen

Til Expressen sier Lundgren at han ikke har forsøkt å holde villakjøpet sitt hemmelig, men at han mener at det er en privatsak at han skal flytte. Han sier at valget kan påvirke boligsituasjonen og at forgjengeren Ingvar Carlsson hadde hus, selv om han bodde i statsministerboligen. Men Lundgren vil ikke innrømme at han har gjort et godt kjøp:

Så spørs det om han vil kjempe for billigere boliger hvis han blir statsminister.

HUSKJØP TIL BESVÆR: Bo Lundgren utfordrer Göran Persson i statsministerjobben. Det spørs om det hjelper på velgermassen at han nylig kjøpte seg villa til seks millioner kroner - og i tillegg forsøkte å holde kjøpet hemmelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer