Morten Angelil kjøpte to villaer i 2015, og har brukt tida etter på oppussing. Han beklager at det har tatt tid, men sier at det støyende arbeidet skal være ferdig i september. Foto: Gard Setsaas / Finansavisen
Morten Angelil kjøpte to villaer i 2015, og har brukt tida etter på oppussing. Han beklager at det har tatt tid, men sier at det støyende arbeidet skal være ferdig i september. Foto: Gard Setsaas / FinansavisenVis mer

Full nabokrangel på Frogner

Kjøpte villaer for 70 mill. - nabo raser mot oppussing

- Hun blir i alle fall ikke invitert på innflytningsfest, sier Morten Angelil.

(Finansavisen.no): - Han får et veldig fint sted å bo. Her er det trivelig, sa Arne Peder Seim Grimstad til Finansavisen i 2015.

Da solgte han Gimle terrasse 6 i Oslo til investor og Eltek-arving Morten Angelil for 25 millioner kroner. Omtrent samtidig kjøpte Angelil også naboeiendommen i Gimle terrasse 8 for 45 millioner kroner, med intensjon om å slå de to verneverdige mursteinsvillaene sammen til én bolig på totalt 700 kvadratmeter.

Pusset opp i to år

For to år siden startet Angelil et svært komplisert og budsjettsprengende renoveringsarbeid, og nå er en profilert nabo på den andre siden av gata – i Gimle terrasse 9 – rasende:

- SPETAKKEL: Pensjonert kinodirektør, skribent og tidligere Høyre-politiker Ingeborg Moræus Hanssen er ikke særlig fornøyd over oppussingen på Frogner. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
- SPETAKKEL: Pensjonert kinodirektør, skribent og tidligere Høyre-politiker Ingeborg Moræus Hanssen er ikke særlig fornøyd over oppussingen på Frogner. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke så interessert i finansoperasjonene hans. Men man må vel ha løyve! Alle må vi tåle håndverkere som lager spetakkel rundt oss, men bare så lenge man vet når det slutter, sier pensjonert kinodirektør, skribent og tidligere Høyre-politiker Ingeborg Moræus Hanssen til Finansavisen.

Hun irriterer seg kraftig over det pågående arbeidet, der villaene i Frogners dyreste strøk er pakket inn i stillaser og presenninger.

- Det som er opprørende er at denne virksomheten har fått lov å oppta fire parkeringsplasser ved Den amerikanske kirke. Der står det utagerende håndverksindustri. Og ofte er det ikke plass til alle håndverkerbilene, de står rundt i gatene og feilparkerer som pokker. Hvis jeg selv står feilparkert i to minutter, da får jeg en bot 900 kroner!

- Skurker

- Har du kontaktet Angelil om problemene?

- Nei, jeg er bare en nabo. Skurkene er selvfølgelig de som tillater dette, at man i et ganske dyrt og regulert område kan ha et prosjekt gående som forstyrrer og forsøpler i årevis, sier Moræus Hanssen, til avisen.

Finansavisen lyktes ikke å komme i kontakt med den aktuelle saksbehandleren i Plan- og bygningsetaten, og etatens infotjeneste kunne ikke si noe konkret om hvor lang tid man har på seg til å fullføre et godkjent tiltak. Generelt gjelder at arbeidet må starte innen tre år, og at man ikke kan ta pauser i mer enn to år.

- Det jobbes ihvertfall hele tiden, sier Morten Angelil, ifølge Finansavisen.

Snart ferdig

Han er svært forbauset over kritikken fra sin kommende nabo, og bedyrer at alle offentlige pålegg er fulgt. De fire parkeringsplassene ved kirken er leid av Oslo kommune.

- Hvis hun har problemer med vår oppussing, er vel ikke det første du gjør å ringe avisen, sier Angelil.

- Du har ikke hørt fra henne tidligere?

- Nei. Men vi har altså veldig begrensede arbeidstider, og har dekket byggene med støyisolerende matter. Istedenfor å pigge har vi boret hull med lufttrykk for å dempe støy. Alt dette har vært fordyrende. Jeg kan bare beklage at det tar lang tid, men om hun ikke tåler å bo i et bymiljø, kan hun flytte til skogen.

Angelil sier at arbeidet har tatt lengre tid enn planlagt, men alt støyende arbeid vil bli ferdig i september.

- Jeg synes det er flott at folk er steinrike og finner på deilige ting, men i denne perioden lider naboskapet noe fryktelig. Utfordringen her er at vi må vite når det er slutt, sier den tidligere kinosjefen.

- Hun blir ihvertfall ikke invitert på innflyttingsfest, kommenterer Angelil.

Red. anm.: Til opplysning er Ingeborg Moræus Hanssen spaltist i Dagbladet.