Kjør debatt

I dag bringer vi Dagbladets stolte debattradisjoner videre i en ny tidsalder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se våre nye debattsider!

«Gjæstfri vil vi sætte en Ære i at være», skrev Dagbladet på lederplass 1. januar 1869. Hagbard Berner hadde store ambisjoner for avisa han grunnla. «Vi optager gjerne, hvad vore Læsere maatte ønske meddelt, selv om det ikke i enkelt Sag maatte stemme overens med vore egne Anskuelser. Dette hører efter vor Mening til en fri Presses Pligter». Slik fortsatte Berner på lederplass i avisas første utgave. Siden 1869 og fram til i dag har Dagbladet vært en åpen råk for fri debatt.

Derfor er det en stor glede å kunne presentere en moderne, framtidsretta og integrert debattssatsing i Dagbladet i dag – på alle plattformer. Vi har en stolt og lang debatt- og kommentarhistorie som vi bringer med oss inn i en ny teknologisk tidsalder. I de siste åra har Dagbladet.no utviklet et av verdens mest avanserte og sofistikerte systemer for leserkommentarer på artikler. Nå tar vi skrittet helt ut ved å etablere en felles debattsatsing på alle plattformer hvor lesere og brukere får en ny arena for demokratisk og real samfunnsdebatt.

Dagbladet har sterke og stolte debattradisjoner. I 1959 sonet Jens Bjørneboe en fengselsdom for promillekjøring. Han snakket med medfanger som fortalte om groteske avstraffingsmetoder i fengselet og Bjørneboe valgte å lage en artikkelserie om forholdene. Aftenposten refuserte serien, mens Dagbladet valgte å trykke artiklene som ble etterfulgt av en samfunnsdebatt av kolossale dimensjoner. Dagbladet var første avis som tillot seg å diskutere norsk utenrikspolitikk tidlig på 50-tallet. Den kalde krigen førte til at det var lokk over alle debatter som ikke var preget av konsensus. Det syntes ikke Dagbladet noe om. Og trykket debattinnlegg og artikler som kritiserte utenrikspolitikken og la grunnlaget for åpenhet om Norges rolle utenfor egne grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer