Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjør forsiktig!

Fra morgenen av har advarslene om glatte veier kommet fra flere hold.

ADVARER: Meteorologisk institutt advarer om glatte veier i dag. Foto: Meteorologene / Twitter
ADVARER: Meteorologisk institutt advarer om glatte veier i dag. Foto: Meteorologene / Twitter Vis mer

I dag tidlig advarte Meteorologisk institutt at Buskerud, Hedmark, Oppland og Trøndelag i dag får lokalt regn som fryser på bakken. Nord i Trøndelag øker faren mest i ettermiddag.

Instituttet har sendt ut farevarsel, og oppfordrer alle til å kjøre forsiktig og bruke brodder om man skal ut og gå.

- Meget glatt

- Flere meldinger om såpeglatte veier etter underkjølt regn. Flere bilister har fornuftig nok valgt å ta en pause mens entreprenør salter, skriver Trøndelag politidistrikt rett over klokka 10, og viser til Rennebu og Oppdal kommune og tettstedet Støren.

I Rennebu fikk en lastebil sleng på en henger og traff siden på en møtende personbil, som kjørte ut av veien.

- Både fører av lastebil og patrulje som rykker ut melder om at det er MEGET glatt kjørebane. Flere biler har problemer med å holde seg på veien, skriver politiet.

TRAVEL DAG: Lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby, forteller at du bør beregne ekstra god tid, dersom du er en av de 100 000 passasjerene som skal innom flyplassen i dag. Video: Christian Wehus. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Kjør etter forholdene

Vegtrafikksentralen Midt melder i morgentimene om flere glatte veier:

- Det meldes om underkjølt regn i Trøndelag, spesielt mellom Oppdal og Berkåk, skriver sentralen rett over klokka 8. En halvtime seinere følger de opp med ny melding:

- Det meldes om underkjølt regn i Møre nord. Spesielt på fylkesvei 65 på strekningen Surnadal mot Trøndelags fylkesgrense og riksvei 70 Sunndal-Kristiansund, skriver Vegtrafikksentralen Midt, som oppfordrer bilistene til å kjøre etter forholdene og stoppe om nødvendig.

Klokka 8.16 advarte også politiet i Møre og Romsdal om vær- og føreforhold på veiene.

- Det er stedvis krevende kjøreforhold og vinterføre i fylket vårt.

Også politiet i Innlandet opplevde trafikkproblemer på morgenkvisten. Rundt klokka 6 meldte politiet om at to biler hadde kjørt inn i hverandre på E6 sørgående mellom Biri og Mjøsbrua. I tillegg hadde ett vogntog og en bil kjørt ut i grøfta for å unngå kollisjon.

- Meldt om glatte veier i området, skriver politiet.

Ingen ble skadet. Veien ble stengt i en periode, men ble åpnet igjen rett før klokka 8.