Kjør kampanje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Shabana Rehman skal ha ros for å fortelle om sin erfaring som ungt voldsoffer. Hun bidrar til å fjerne tabuer og skam. Rehman, Kadra Yusuf og Mia Gundersen Leliënhof er gjesteredaktører for spesialutgaven mot vold som magasinet HENNE nå gir ut. Bladet fortjener ros for HENNE MOT VOLD-aksjonen. Anslagsvis 18|000 kvinner utsettes for vold av sine nåværende eller tidligere kjærester hvert år.

80 prosent av all vold mot kvinner, er det menn som

kvinnene kjenner godt som står bak. Hvert år bor 2 500 kvinner på norske krisesentere.

«Synliggjøring, synliggjøring, synliggjøring er den beste strategien», sier Tove Smaadahl, leder for Krisesentersekretariatet. Vi trenger ikke mer dokumentasjon. Vi trenger økt bevisstgjøring om vold i et av verdens mest likestilte land. Vi ønsker en bred, nasjonal holdningskampanje mot vold i nære relasjoner. Flere regjeringer har betalt for kostbare trafikk- og antirøykekampanjer, nå er det på tide å bruke millioner mot slagene som dreper og knuser liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer