Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjør sikkert, betal mindre

Amerikanske bilførere som går med på at forsikringsselskapet er «baksetesjåfør» får lavere forsikringspremie. Det er ikke uinteressant for norske selskaper, mener forsikringsbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt er stort i Amerika - også trafikken. I Texas har enkelte sjåfører fått redusert forsikringspremiene sine kraftig etter at de gikk med på å installere en satelittovervåker, som sjekker hvor, hvor fort og hvor mye man kjører. Kjører du pent og forsiktig, faller premien.

Systemet kalles Autograph, og brer om seg i statene, ifølge BBC Online.

- Såvidt vi vet har ikke norske selskaper vurdert å ta i bruk dette systemet. Men så sant privatlivets fred og personvernet ikke krenkes kan dette være interessant også for norske forsikringsselskaper, sier informasjonssjef i Finansnæringens hovedorganisasjon, Stein Haakonsen, til Dagbladet.no.

Må tenke nytt

Ulykkessommeren har tvunget blant annet samferdselsminister Terje Moe Gustavsen til å tenke nytt. I Dagbladet i dag krever han at verstingene som blir tatt for grisekjøring gjentatte ganger fratas bilen. Det gjelder i stor grad unge menn.

Rådyre forsikringer er ikke nok til å stoppe ulykkene, mener Haakonsen.

- Folk behøver ikke være så flinke til å kjøre. Trafikkskader er så til de grader avhengig av atferd. Det har lite med dyktighet å gjøre, mener Haakonsen, som hilser alle nye tiltak velkommen som kan bidra til å senke ulykkestallene, og dermed også utgiftene for forsikringsbransjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media