Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjør veldig forsiktig

Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier på Østlandet.

GLATT: Veiene kan være ekstra glatte flere steder i dag, opplyser Vegtrafikksentralen. Illustrasjonsfoto.
GLATT: Veiene kan være ekstra glatte flere steder i dag, opplyser Vegtrafikksentralen. Illustrasjonsfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt gikk i natt ut med OBS-varsel for Agder, Telemark, Buskerud, Vestforld, Østfold, Oslo og Akershus.

- Det er fra søndag kveld til mandag morgen fare for regn som fryser på bakken, meldte Instituttet.

Flere politidistriker advarer om svært glatte veier på morgenkvisten, blant annet Asker og Bærum, Vestfold og Østfold politidistrikt.


- Veldig glatt på flere småveier i distriktet i dag. Bærum kommune er ute med alle ressurser. Kjør forsiktig, oppfordrer Asker og Bærum-politiet på Twitter.

- Plussgrader Vakthavende meteorolog, Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt sier til Dagbladet at de mistenkte at nattens regn ville fryse til is på veiene på Østlandet - og at dette er grunnen til at de gikk ut med OBS-varselet.

- Men nå er det plussgrader de fleste steder, så dette er ikke et problem lenger, sier Ager-Wick til Dagbladet.

- Kjør forsiktig Morgentrafikken inn mot hovedstaden går foreløpig greit, ifølge trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen.

- Det er kaldt i bakken og det regner, så man må forvente at veiene er veldig glatte i dag - spesielt småveier og sideveier. Vårt råd er å kjøre veldig forsiktig, særlig inn mot kryss og rundskjøringer, sier Lindstad til Dagbladet.


Også veier som er strødd kan være glatte, opplyser hun.

- Problemet er at selv om det er stødd, så skyller regnet sanda vekk av veiene, sier hun.

Vekslende vær I hovedstaden vil det, ifølge meteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk Institutt, slutte å regne i 13-tida i dag.

- Det blir opphold, lettere skydekke, men tåke. Temperaturene vil gradvis synke, sier meteorologen.


I morgen er det ventet sol i Oslo, og samtidig enda kaldere, før et nytt lavtrykk onsdag igjen vil gi stigende temperaturer. Dette vil gi regn langs kysten og snø i høyden og i innlandet, opplyser meteorologen.

- Været de kommende dagene blir veldig vekslende, sier Ager-Wick.