Kjøreelev ruset på oppkjøring

Nå kan sensoren miste førerkortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sensoren lot eleven kjøre opp i ruset tilstand. Nå kan han miste førerkortet.

- Vi har eksempler på rusede sensorer som kjører rundt med kandidater, men ikke det motsatte, sier politiinspektør Bjarte Aarlie Aarlie til bt.no.

Sensoren ved Statens vegvesen og Bergen trafikkstasjon står i fare for å miste førerkortet, og dermed også muligheten til å utføre jobben sin.

22. juni i år reagerte sensoren på oppførselen til en av sine elever.

Eleven virket ruset, selv om han gikk stødig og ikke luktet alkohol. Etter å ha snakket med sjefen sin kontaktet trafikkstasjonen politiet.

Trafikkstasjonen mener politiet ba vegvesenets folk avgjøre saken selv.

Sensoren avventet noe, og la ut på veien med eleven. Politiet mener at de ga klar beskjed om at de ikke måtte kjøre.

Politiet tok igjen og stoppet bilen. Eleven skal da ha vært så sløv at han holdt på å duppe av bak rattet.

HOLDT PÅ Å SOVNE BAK RATTET: Eleven var så rusa at han holdt på å duppe av da politiet stoppet oppkjøringen. Nå risikerer sensoren å miste førerkortet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
HOLDT PÅ Å SOVNE BAK RATTET: Eleven var så rusa at han holdt på å duppe av da politiet stoppet oppkjøringen. Nå risikerer sensoren å miste førerkortet. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Det gjenstår ennå noe etterforskning før det avgjøres om det blir noen tiltale.

- Generelt kan vi si at det som lekfolk er vanskelig å avgjøre når folk er ruset, eller ikke. Det er mange spesielle folk som møter opp på trafikkstasjonen hver uke, og i enkelte tilfeller kan det være vanskelig å avgjøre om folk er ruset eller om de har en sykdom, sier Distriktssjef for Bergen, Olav Finne i Statens vegvesen, som ikke vil kommentere saken videre så lenge den er under etterforskning.

(NTB)