Kjøreforbud på fem mil av E18

Hundrevis av bilister har stått fast i snøkaoset på E18, noen har stått i opptil 20 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet på Sørlandet har innført totalt kjøreforbud på E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. Flere hundre bilister har stått fast i opptil 20 timer på strekningen, men de fleste er nå evakuerte.

Siste:  Alle som ønsker det er evakuert fra bilene som står fast i snøen på strekningen Kristiansand-Grimstad.

Bilene står igjen, og det er fortsatt kjøreforbud på strekningen.

Sivilforsvaret og Røde Kors har vært inne i området for å bidra med bensin og mat til rammede bilister i kaoset, og hjelpe til om noen er syke eller utmattet.

Har du bilder fra E18-kaoset? Send med MMS til 2400 eller med epost til 2400@dagbladet.no. Tips kan også ringes inn til 24 00 00 00

- Vi evakuerer nå ut biler ved kolonnekjøring, og har opprettetet et mottak i Grimstad hvor folk kan få mat og bensin, forteller operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til Dagbladet.no i 07.30-tida.

Han forteller at Sivilforsvaret, Røde Kors og brannvesen er tilkalt, men at også disse har vanskelig for å ta seg fram i snøværet.

- Det er flere områder vi ikke har klart å nå, sier han, og  forteller at de derfor ikke har full oversikt over hvor mange biler og personer som er værfaste.

- Men det er snakk om flere hundre biler, sier han.

HIT MEN IKKE LENGRE: Politiet har innført totalt kjøreforbud på E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. All trafikk fra Kristiansand ble stoppet her ved Dyreparken og Quality Hotell.
HIT MEN IKKE LENGRE: Politiet har innført totalt kjøreforbud på E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. All trafikk fra Kristiansand ble stoppet her ved Dyreparken og Quality Hotell. Vis mer

Han forteller at de også har problemer med å få brøytemannskap inn.

- Enkelte steder er det snøfonner på halvannen meters høyde, sier Steinsland til NTB.

Ikke kjørbart Det er åtte minusgrader i området, og mange har stått fast i snøen i over 19 timer. 

Det at så mange personer står fast i denne kulden kan fort bli svært dramatisk?

- Ja, det kan det. Det er derfor vi har nedlagt kjøreforbud, sier Steinsland.
Dette gjelder E18, og strekningen Kristiansand-Lillesand og Lillesand-Grimstad.

- Det er fysisk stengt i Kristiansand og i Grimstad, og alle som bor mellom disse stedene må også la bilen stå. De som skulle kjørt til jobb i dag på de aktuelle strekningene må kort og godt la være, slår Steinsland fast.

- Det er helt krise. Det totale kaos råder på hovedveiene. Vi har veldig store problemer med å få løst opp situasjonen, uttalte operasjonslederen tidligere i natt.
Siden har det ikke blitt bedre.

- Situasjonen har ikke endret seg, og det er heller ingen utsikter til endring. Værmeldingen gir bud om mer vind, kulde og snøfokk, sier Steinsland.

To til sykehus


Trailersjåfør Stein Vatland sier til Aftenbladet.no at han brukte 13 timer på strekningen Tvedestrand-Moi, etter at han kjørte av E 18 ved Lillesand mot Birkeland.

- Jeg har kjørt forbi rundt 300 biler, og er sikker på at det står 1000 vogntog mellom Arendal og Kristiansand, sier Vatland.

- Vi gjør alt det vi kan for å hjelpe folk og ordne opp i situasjonen. Vi har nå sendt ut folk med bensinkanner for å hjelpe alle de som er gått bensinlens. Det er nå formelt kjøreforbud på strekningen, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland.

Ifølge andre bilister Aftenbladet har snakket med, tar enkelte hotell ansvar for bilister som kommer innom. Her får de varm drikke og kan varme seg etter timesvis i kalde biler.

Til tross for en rekke ulykker og uhell i går registrerte politiet i Agder til alt hell bare én trafikkulykke med personskade. Den skjedde da en trailer kolliderte med to personbiler.

- To personer ble brakt til sykehus, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, sa Steinsland til NTB da.

Kjøreforbud på fem mil av E18

Se de siste veimeldingene her,

og holdt deg oppdatert med våre lokale værmeldinger.