Kjørelærer fotograferte elever nakne

En kjørelærer fra Sunnmøre har vedgått at han flere ganger har fotografert elever nakne. En av elevene sier hun følte at hun var i en tvangssituasjon, mens kjørelæreren sier at fotograferingen skjedde frivillig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kjørte på en øde vei langt fra folk, og utenom all annen trafikk. Til slutt ba han meg stoppe, tok fram et fotoapparat og ba meg kle meg naken. Han sa han ville ta bilder til en kampanje han hadde gående, sier den 23 år gamle eleven til Sunnmørsposten.

På motorsykkel

Hun ble fotografert naken på motorsykkelen hun brukte under kjøreopplæringen. Dette skjedde under ekstratimer hun og en annen kvinnelig elev måtte ta. Hun var redd hun ikke skulle få førerkortet, og gikk med på å samarbeide med kjørelæreren. I ettertid har dette gitt henne store problemer, og hun er fremdeles sykmeldt. Til Sunnmørsposten sier hun at det samme har skjedd med andre jenter.

Kjørelæreren vedgår å ha tatt nakenbilder av elever ved kjøreskolen, men tilbakeviser at dette har skjedd under tvang. Kjørelæreren hevder at han arbeidet med et informasjonsopplegg der planen gikk ut på å fotografere et avkledd par på en motorsykkel. På den måten ville han illustrere hvor utsatt motorsyklister er i trafikken.

- Uheldig kobling

Administrerende direktør Leif N. Olsen ved Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) reagerer sterkt på kjøreskolelærerens aktivitet.

- Dette er i strid både med sunn fornuft og våre etiske regler, sier han til Sunnmørsposten. Olsen mener det er uheldig å koble virksomheten som kjøreskolelærer med slik fotografering.

- Informasjonsideen kan være god, men det blir helt feil når kjørelæreren vil ha sine egne elever til å stille opp i en slik kampanje, sier han.

Kjørelærerens advokat mener denne saken er en privatsak. Han reagerer også på at Leif N. Olsen kommenterer saken uten først å ha snakket med kjørelæreren.

(NTB)