Kjører du inn på «Brexitgate» i denne franske byen, havner du på gata du tok av fra. Den er oppkalt etter «EUs far»

Den franske byen Beaucaire ville hedre brexit og oppkalte en gate etter Storbritannias EU-farvel. Det er en blindvei.

RUE DU BREXIT: Denne veien, blindveien som kun leder tilbake til veien man tok av fra, er nå døpt Rue du Brexit, altså Brexitgate på norsk, av den franske byen Beaucaires kommunestyret. Skjermdump: Google Maps
RUE DU BREXIT: Denne veien, blindveien som kun leder tilbake til veien man tok av fra, er nå døpt Rue du Brexit, altså Brexitgate på norsk, av den franske byen Beaucaires kommunestyret. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For å hedre Storbritannias avgjørelse om å forlate EU og feire øyrikets kommende «uavhengighet», har den franske byen Beaucaire gjort noe helt spesielt.

Med et overveldende flertall stemte kommunestyret i den lille byen for å oppkalle en gate etter britenes EU-farvel, melder en rekke britiske medier, deriblant The Independent og The Guardian.

Den høyrepopulistiske ordføreren Julien Sanchez var en ivrig pådriver for forslaget og kalte vedtaket en «hyllest til det uavhengige britiske folks avgjørelse» på Twitter.

Blindvei

I et industriområde i byen med rundt 15 000 innbyggere, er det nå ei gate som heter Rue du Brexit, eller Brexitgate på norsk.

Valget av gate, har imidlertid fått noen til å klø seg litt i hodet. Brexitgaten er nemlig en blindvei.

Og man ender opp med å klø seg enda litt mer i hodet hvis man begynner å studere gatenavnene omkring den nydøpte Brexitgaten.

EUs grunnleggere

For hvis man skal komme inn på Brexitgaten, må man ta av fra en gate som er oppkalt etter den avdøde tyske politikeren Robert Schuman. Gata som er oppkalt etter Schuman er også samme vei man kommer tilbake på når man har kjørt gjennom Brexitgaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer