GRATISTAXI:  Denne uka har Roald Wold fraktet bygdefolk fra og til Vevelstad Stasjon som en protestaksjon mot Ruters nye bussruter. Foto: JAN LILLEHAMRE
GRATISTAXI: Denne uka har Roald Wold fraktet bygdefolk fra og til Vevelstad Stasjon som en protestaksjon mot Ruters nye bussruter. Foto: JAN LILLEHAMREVis mer

Kjører folk til toget i protestaksjon mot Ruter

- Det nye tilbudet kveler folks muligheter, sier Roald Wold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NSB og Ruter har nylig gjort store endringer i rutene på Østlandet, med mål om å skape et mer samordnet nettverk.

De nye rutene har fått følger for bygda Siggerud i Ski kommune, som ikke lenger har bussforbindelse på kveldene, skriver Østlandets Blad

Protesterer - Det bor 1500 mennesker her, og det kveler folks muligheter til å besøke venner. Vi har ikke videregående skole i bygda, og skal ungdommene besøke venner, må de reise ut av bygda, sier Wold.

Han har denne uken holdt en protestaksjon mot ruter.

- De har kuttet ut de siste avgangene til Siggerud på kvelden, og jeg har derfor kjørt en liten rute denne uka, med avganger 22.31, 23.31 og 00.31. Det er en protestaksjon for å skape oppmerksomhet og engasjement, både hos politikere i ski og folk på Siggerud, sier Wold.

Skal ha folkemøte I januar er det duket for folkemøte med Siggerud-folket hvor ruter er invitert, i regi av Ski-ordfører Anne Kristine Linnestad. Der skal de diskutere de nye rutene.

- Jeg vet ikke om det er på grunn av min aksjon, men ordføreren har kalt inn til folkemøte for å imøtekomme beboerne, sier Wold.

Ruter svarer at det nye tilbudet innebærer en forbedring for de aller fleste.

- Når har vi brukt 30 millioner på å styrke kollektivtilbudet, og det er hovedsakelig til styrking av buss i Akershus. Noen kan oppleve at det blir dårligere tilbud etter omleggingen, men dette tilbudet vil være mye bedre for de aller fleste, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter.

Flere frustrerte Det er ikke bare Wold som er frustrert over de nye rutene. Pendlerforeningen mener de nye planene er helt bak mål.

- Dette er overhodet ikke praktisk for noen, faktisk er det helt bak mål. De som bor på Romerike og jobber nord i Oslo er spesielt skadelidende, sa Katrine Vevle Gjærum i Pendlerforeningen på Romerike til Dagbladet tidligere i desember.

Også Wold sier at folk som jobber sent på kvelden kan lide under den nye ordningen.

- De som jobber til klokken 23 må jo komme seg hjem. Mange jobber i Oslo, sier Wold.

 KJEMPER FOR BYGDA:  Etter omleggingen av kollektivtrafikken på Østlandet har bygda til Roald Wold mistet kveldsrutene sine. Foto: JAN LILLEHAMRE
KJEMPER FOR BYGDA: Etter omleggingen av kollektivtrafikken på Østlandet har bygda til Roald Wold mistet kveldsrutene sine. Foto: JAN LILLEHAMRE Vis mer