Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjører fortsatt uhindret av politiet - 15 dager etter

- Vi ringer kanskje neste uke, sier politistasjonssjef i Indre Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne galskapskjøringen på en av Østlandets mest trafikkerte veistrekninger, E18 mellom Akershus og Østfold, ble fanget opp  av en skrekkslagen vogntogsjåfør onsdag 8. januar - for 15 dager siden.

Politiet hadde bilens registreringsnummer to dager etterpå.

Da uttalte politistasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon til lokalavisa Smaalenene:

- Det er helt hinsides. Vedkommende setter jo både seg selv og de rundt seg i fare. Fullstendig kjøreforbud i årevis kan være aktuelt. Slike ønsker vi å luke ut fra trafikkbildet.

Pr. i dag er den antatte sjåføren ennå ikke blitt kontaktet av politiet.

Bileier: - Ikke meg Men torsdag ringte politiet for første gang til bilens registrerte eier i politistasjonens nærområde Mysen, på samme åpne telefonnummer som Dagbladet brukte lørdag 11. januar.

Forklaringen var den samme som Dagbladet publiserte for 12 dager siden:

- Det er min bil. Men jeg har ikke førerkort, og det er en bekjent som bruker bilen.

Og politistasjonssjef Widme bekrefter overfor Dagbladet at den oppgitte sjåføren har samme adresse.

- Kanskje neste uke Mobilnummeret hans står i telefonkatalogen.

- Det blir ikke noe avhør denne uka. Men kanskje i løpet av neste uke, sier Widme til Dagbladet på spørsmål om hvorfor det har gått så lang tid.

- Betyr det at dere ikke ser så alvorlig på denne kjøringen som du ga uttrykk i lokalavisa for to uker siden ?

- På ingen måte. Jeg står på hvert ord. Vi må hindre og forebygge at slik skjer. Men vi må ta jobbene her på kontoret i prioritert rekkefølge. Det ideelle hadde selvfølgelig vært å få avklart denne og andre saker direkte, men slik er dessverre ikke arbeidsvirkeligheten, sier politistasjonssjefen - uten å klage over at han og politikollegene har mye å gjøre på jobb.

Smugling, familievold, sedelighet Her forklarer han om tidkrevende og prioriterte politisaker i Indre Østfold i disse dager:

- Denne uka pågrep vi fem polske statsborger i Hobøl, og har beslaglagt store mengder smuglergods. Vi går foreløpig ikke ut hva slags smuglervarer. En slik jobb tar store ressurser, blant annet med forberedelser til varetektsfengsling. Så etterforsker vi alvorlige sedelighetsforhold, og har familievoldsaker vi ikke bare kan slippe.

- Det ser jo ut som liv og helse står i fare i trafikken også i dette tilfellet ?

- Ja, vi skal ta en prat med vedkommende så snart det blir tid og mulighet til å ta han inn. I mellomtiden håper vi folk tar lærdom av denne videoen, sier politistasjonssjef Trond Widme.

Og mange har benyttet seg av den muligheten.

Skrekkvideoen fra hjem fra jobb-videoen er føreløpig sett nesten 50 000 ganger her på Dagbladet.no. Med Youtube og andre medier er seertallet sekssifret.

Hele Norges coronakart