Kjører fra Mysen til Oslo i kirkemobil

Shahla Valadi har sittet sju år i kirkeasyl. Nå skal hun rulle til sin egen demonstrasjonsmarsj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I morgen blir det arrangert demonstrasjonsmarsj for henne i Oslo, og for at hovedpersonen skal kunne delta uten å bli pågrepet av politiet, blir hun fraktet til Oslo i en bil som er bygget om til en rullende kirke, skriver Vårt Land.

Det er TV-pastor Egil Svartdahl og hans assisten Monica Øien som står bak markeringen som begynner i Mysen klokka 14, der ordfører Knut J. Herland vil holde en tale.

Deretter ruller kirka inn mot Oslo til Østbanehallen ved Oslo Sentralstasjon klokka 17.00. Der vil det gå et fakkeltog opp til Stortinget, hvor biskop Helga Haugland Byfuglien og Svartdahl skal holde appeller.

- Springer ut av desperasjon

- Jeg veit ikke om jeg skal ta æren eller skylda for den rullende kirka, ler Egil Svartdahl og utdyper:

- Egentlig er det en ide som springer ut av desperasjon. Shahla har sittet nærmere sju år i kirkeasyl. Det begynner å gå på liv og helse løs. Hun har en ny asylsøknad inne som vil bli behandlet før nyttår. Vi har tenkt på hva som er mulig å gjøre for å påvirke beslutningstakerne, sier Svardahl til Dagbladet.no.

Egil Svartdahl møtte kirkeasylanten første gang da han intervjuet henne for TV2-programmet TV-pastoren.

- Å møte Shahla traff meg veldig dypt. Ved å frakte henne til Oslo i ei rullende kirke, håper vi å berøre den kollektive samvittigheten. Hun drar på en måte til hovedstaden for å be om nåde, sier pastoren.

KIRKEMOBIL Shahla Valadi, som har sittet sju år i kirkeasyl i Mysen, skal fraktes til demonstrasjonsmarsj i Oslo i morgen i denne mobile kirken. Foto: OLAV NYGÅRD/SCANPIX
KIRKEMOBIL Shahla Valadi, som har sittet sju år i kirkeasyl i Mysen, skal fraktes til demonstrasjonsmarsj i Oslo i morgen i denne mobile kirken. Foto: OLAV NYGÅRD/SCANPIX Vis mer

Håper hun ikke blir pågrepet

Han håper og tror at morgendagens markering ikke vil føre til problemer for kirkeasylanten.

- Det ville oppleves som et personlig ansvar som nesten ville ha vært umulig å bære. Det kan bare ikke skje, sier Svartdahl.

- Men vi har ingen garantier.

Kjører fra Mysen til Oslo i kirkemobil