Kjører han ned syklisten med vilje?

Se klippet og døm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene fra overvåkningskameraet taler for seg selv, mener retten i Bristol. Dommer Mark Horton slo fast at bussjåføren, Gavin Hill (29), gjennomførte et bevisst angrep da han meide ned Philip Mead på høylys dag.

- Du brukte bussen som et våpen til å mobbe og skremme herr Mead, sa dommeren da han avsa dommen, skriver BBC.

Bussjåføren ble dømt til 17 måneders fengsel. Han hevdet det hele skyldtes «et øyeblikks galskap».

Lå foran bussen Det øyeblikket kan du se i videoen over. Syklisten ligger foran bussen, og man kan forestille seg irritasjonen som vokser i førersetet. Men i stedet for å legge seg ut og kjøre forbi syklisten, velger Hill en annen løsning.

Overvåkningsbildene viser hvordan han legger seg ved siden av Mead og meier ham regelrett ned.

Bussjåføren skal ha kranglet med syklisten like før hendelsen, uten å ha gått ut av bussen.

Syklisten pådro seg ikke alvorlige skader, men sto igjen med et beinbrudd og en ødelagt sykkel etter det hensynsløse overfallet.

- Må behandles som mennesker Busselskapet opplyste i retten at sjåføren har fått sparken, mens forsvaret la vekt på at han hadde ti års erfaring og at det ikke var noe å si på karakteren hans før hendelsen.

Krigen mellom bilister og syklister har vært et hett tema i flere land, også i Norge. Sykkelforbundet Bristol Cycling Campaign uttaler at slike hendelser skjer alt for ofte.

- Det er på tide at syklister blir behandlet som mennesker og ikke bare kjøttstykker, sier Martin McDonnel fra foreningen.