Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjører over Kjell Magne

Jan Petersen skal vinne skattekrigen i regjeringen. Han avviser KrFs planer om å gi 12 milliarder i skattelette til næringslivet, og ikke til private.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Det ligger an til en tøff skattekrig internt i Bondevik-regjeringen. Parlamentarisk leder Jon Lilletun og andre sentrale politikere i KrF har tatt til orde for at resten av skattepakka på 31 milliarder kroner skal gis til næringslivet.

- Løftene i Sem-erklæringen står fast. Til nå er det næringslivet som har fått det meste av skatteletten. I stor grad er det personbeskatningen som står igjen, sier Jan Petersen.

- Nå går KrFs talsmenn ut og sier at næringslivet får den.

- Det forholder jeg meg ikke til. Vi og regjeringen står på Sem-erklæringen. Det er vårt skattepolitiske veikart, og det skal følges, slår høyrelederen fast.

- Garantist

Han avviser kategorisk at regjeringen kommer til å gå bort fra dette. Sem-erklæringen er klar: formuesbeskatningen, toppskatten, personbeskatningen og boligskatten skal ned.

- Høyre er det eneste partiet som er garantisten for fortsatt skattenedgang, og det vil vi fortsatt være. Noen må passe på personbeskatningen i dette landet, sier Jan Petersen til Dagbladet.

Vurderingen i Høyre er at det vil være skadelig for partiets renommé dersom det ikke kommer vesentlige lettelser i personbeskatningen.

Kommende budsjett har ingen store skatteendringer, men i 2005-budsjettet vil det store skrittet tas. Partistrategene i Høyre legger opp til at skatteletten velgerne vil merke i 2005, skal hjelpe dem til å vinne neste valg.

Jan Petersen har latt seg provosere av Jens Stoltenbergs brev til Kjell Magne Bondevik i Dagbladet. Stoltenberg ba statsministeren stoppe de resterende 12 skattemilliardene og heller bruke pengene på kommunene og velferd.

- Skjerper vi skattene, jages næringslivet og arbeidsplassene ut av landet, det er umoralsk politikk, sier Petersen.

SKATTERIDDER: Jan Petersen sier at Høyre er skattelette-garantisten i regjeringen og i norsk politikk.