Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvedestrandsregattaen

Kjører på land i full fart

Dramatisk video fanget øyeblikket da en båt kjørte på land under Tvedestrandsregattaen søndag.

PÅ LAND: Her kunne det gått fryktelig galt under Tvedestrandsregattaen. Video: Gjermund Lima Vis mer

Én dag i året kan ivrige fartsentusiaster overskride fartsgrensa på fem knopp i Furøysund i Tvedestrand. I år kunne det gått fryktelig galt i det smale sundet under Tvedestrandsregattaen.

- Det ble helt stille på berget. Da vi så fire hender som vinket til oss fra båten, kom det et lettelsens sukk fra alle sammen, forteller vitne Gjermund Lima til Dagbladet.

Kunne gått mye verre

Lima sto på «indre bane» da en fritidsbåt mistet kontrollen, og krasjet i skjæret. Ved en tilfeldighet ble det hele fanget på Limas mobilkamera. Det var Kragerø Blad som først omtalte videoen.

- Det er den smaleste delen på ruta, forteller Lima, som for øyeblikket er på besøk hos familie i området.

Sundet utgjør det smaleste partiet i fjordregattaen. Det var i den krappe svingen før sundet at båten fikk en tverrvending i bølgene. Lima forteller at båten var like ved å kjøre inn i en sjømarkør av betong, men unngikk det som kunne blitt et mye verre sammenstøt.

- Båten traff i stedet en stolpe i skjæret, som trolig bremset støtet. De fikk nok litt sjokk, og ble sittende på skjæret og se på resten av regattaen, forteller Lima.

I god behold

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i de to båtførerne. Arrangør Axel Dalen i Tvedestrand Racing Klubb, forteller til Dagbladet at alt gikk fint med de to om bord. De ble straks sjekket av regattaens medisinske personell.

- Sånt kan skje. Det er vanlige folk som deltar i dette racet. På tross av uhellet, gikk alt helt fint. De er i god behold, sier han.

Fjordregattaen ble i år arrangert for 91. gang under Tvedestrandregattaen. Resten av helgas arrangement ble gjennomført uten noe dramatikk, ifølge arrangøren I helga ble det også kåret en verdensmester i offshore, i klassen 3C. Øverst på pallen sto norske Erik Sundblad og Robert Aunvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media