Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjører skolebarn uten lappen

Skolebarn fikk hånda fastklemt i minibussdøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For rundt tre uker siden fikk et skolebarn hånden fastklemt i døren på minibussen. Bak rattet satt en ung sjåfør på 19 år, som ikke har lov til å frakte skolebarn. Sjåføren er heller ikke gammel nok til å ha verken førerkort, eller for å kunne ta den nødvendige kjøreseddelen som skal til for å frakte skolebarn, skriver Finnmark Dagblad. Barnet ble ikke alvorlig skadd.

Reagerer kraftig

Ved Børselv oppvekstsenter reagerer rektoren kraftig på at skolebarn ved flere anledninger er blitt fraktet av en sjåfør som ikke har hatt papirene i orden.

- Det er helt uakseptabelt. Dette dreier seg om sikkerheten til ungene. Vi har ansvaret for at de skal komme seg trygt til og fra skolen. Nå må vi bare stole på at selskapet har ryddet opp, sier Kirstin Eliassen, rektor ved oppvekstsenteret.

- Kjør ungene selv

Skoleskyssen i Børselv er opprettet nettopp fordi en vil at skolebarna skal være sikre når de skal til skolen. Blant annet går skoleveien til mange av barna langs en mørk og ikke opplyst riksvei. Det er bakgrunnen for at skolebarna får den ekstra skyssen kjøpt av Porsanger kommune.

Skolebarntransportør Werner Eriksen i Børselv unnskylder ikke bruken av en sjåfør uten papirene i orden.

- Beklager? Jeg har leid inn en sjåfør for å kjøre noen få turer. Hvis bygdefolket er ute etter dette, da får de kjøre ungene selv til skolen, sier han til Finnmark Dagblad.

Foto: Robert S. Eik
Foto: Robert S. Eik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling