Kjører som villmenn i trafikken for å få kontakt med Hollywood

Men ser ingen problemer med å sette folks liv og helse i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at det ble både lett og billig og produsere sine egne videoer, har nettet flommet over av mer eller mindre ville videoer.

Noen går litt for langt og særlig fra trafikken er det flere som laster opp videoer av det som er klare lovbrudd. I Norge har vi for eksempel sett flere eksempler på råkjørere som laster opp skrytevideoer som viser hvordan de kjører i opp mot 300 kilometer i timen.

En gruppe fra Georgia tar det hele enda litt lenger. De har fått massiv oppmerksomhet i det siste etter at videoer av villmannskjøringen deres i Tbilisi har spredt seg. I videoen over kan du se de drøyeste klippene som viser hvorfor gjengen er blitt nettstjerner.

Gjengen, som kaller seg «Need for Drive», håper de kan tiltrekke seg sponsorer og oppmerksomhet fra Hollywood som følge av de elleville videoene.

De viser hvordan både menn og kvinner kjører rundt i hovedstaden i den tidligere Sovjet-staten i høy hastighet mens fotgjengere og folk flest lever sine liv som vanlig rundt dem.

Vil ha penger Flere av situasjonene ser direkte farlige ut der stuntgruppas biler tar hårnålssvinger i høy hastighet mens røyken av brent dekk henger igjen etter dem.

Gruppens leder Giorgi Tevzadze snakket ut om galskapen da Reuters møtte ham på en avsideliggende veistrekning utenfor hovedstaden.

Han forteller at han er blitt stoppet av politiet flere ganger, men at han fortsatt har lappen.

- Vi håper oppmerksomheten fører til at vi kan få sponsorer, sier Tevzadze.

Han forteller at han begynte med stuntkjøring allerede som 13-åring og at han nå vil tjene penger på hobbyen sin.

Ettersom det har gått såpass lang tid siden videoene faktisk ble spilt inn, regner han ikke med at de vil føre til at han vil få problemer med politiet.

Støtter gjengen Jusstudenten Iako Askurava er en fan av gruppa, men innrømmer at de muligens går litt over streken.

- Jeg tror ikke oppførselen deres er korrekt med tanke på loven, men når du blir kjent med disse gutta forstår man at de har greie på det de gjør og at det de gjør er trygt, sier hun.

UP-sjef Runar Karlsen har tidligere kommentert fenomenet med at privatpersoner legger ut skrytevideoer av villmannskjøring på nettet overfor Dagbladet.

- Det representerer også en ukultur i at man legger ut dette som underholdning, men jeg tror ikke det er mange som gjør dette. Frykten er at noen vil synes dette er spennende og så prøve selv, sa han til Dagbladet i forbindelse med en video av en motorsyklist som kjørte i 300 km/t på sørlandsveier.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer