Kjører ungene overalt

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fotballkampen er over og Hedda, som bor en knapp kilometer unna banen, skal hjem - i bil. Etter barnedrapene tør ikke foreldrene å la ungene gå alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kjører Hedda uansett hvor hun skal. Vi tar ikke sjansen på å miste det dyreste vi har, sier mamma Unni Drangsholt Myhre.

Hun har alt låst opp bilen og venter på at den lille fotballstjernen hennes skal sette seg inn.

Kjøres overalt

Hedda bor på Gimlekollen, like ved fotballbanen, men får ikke gå alene hjem. Den aktive fjerdeklassingen er med på ballett, idrettsskole og fotball, og blir skysset uansett. Det gjelder også når hun skal til skolen som ligger noen hundre meter fra hjemmet.

- Vi er svært bevisste på at Hedda ikke skal gå alene. Det er synd det er slik, men vi tar ingen sjanser, sier Unni.

Det eneste som kan få henne til å slippe Hedda ut alene, er at morderen blir tatt.

- Jeg har tre aktive unger, så det blir noen timer med «eskortetjeneste» i uka. Men jeg tør rett og slett ikke å la det være, sier Unni

Redd for skogen

- Jeg er litt redd for å gå i skogen, sier Hedda, men det greit å gå langs veien. Hun synes det er ekkelt å tenke på at mannen som drepte venninnen hennes fortsatt er der ute et sted.

I fjor gikk hun i parallellklasse med den drepte Lena Sløgedal Paulsen. Hedda og vennene har tenkt mye på det som hendte med venninna og synes det er veldig trist at Lena er død.

- Det er klart barna tenker på det som har hendt, men de skjønner heldigvis ikke alt, sier mamma Unni.