Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet i Sandefjord

Kjørt hjem av politiet - Thea (31) drept timer etterpå

Halvannen uke etter drapet på Thea Braavold (31) i Sandefjord, har drapssiktet (45) ennå ikke latt seg avhøre. Politiet kommer i dag med nye detaljer om saken.

ALLTID BLID: - Hun var alltid imøtekommende, alltid blid, tok alle inn. Det forteller Charlotte Pedersen om barndomsvenninna Thea Halvorsen Braavold, som ble drept i Sandefjord 2. februar. Video: Bjørn Langsem Vis mer

45-åringen, som tidligere er drapsdømt, ble tirsdag i forrige uke fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud for drapet på Thea Braavold (31) søndagen før.

Mannen så svært medtatt ut i fengslingsmøtet i Vestfold tingrett, og klarte knapt å svare på spørsmål fra dommeren eller kommunisere med sin egen forsvarer.

DREPT: Thea Halvorsen Braavold. Foto: Privat
DREPT: Thea Halvorsen Braavold. Foto: Privat Vis mer

Politiet har forsøkt å avhøre ham to ganger om drapet på hans 31-årige kjæreste, men det har ennå ikke latt seg gjøre. Politiet vil prøve å avhøre ham igjen fredag.

I dag kommer også politiet med nye detaljer om foranledning for drapet.

Tatt med kniv - kjørt hjem

Thea ble funnet av venner i sitt eget hjem ettermiddagen søndag.

Søndag morgen hadde politiet kjørt den drapssiktede mannen hjem til hennes bolig. Det skjedde etter at han ikke kunne gjøre opp for en taxitur i nabobyen Larvik.

Politiet beslagla to kniver og en mobiltelefon da de møtte drosjesjåføren og den siktede mannen på en bensinstasjon, men fant ikke grunnlag for å pågripe ham.

DØMT: Mannen er tidligere dømt for et brutalt drap.
DØMT: Mannen er tidligere dømt for et brutalt drap. Vis mer

- Etter at patruljen fikk kontroll på mannen oppfattet de ikke mannen som ruset, truende eller utagerende. Ut fra mannens oppførsel fant de ingen grunn til å fremstille han for lege, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet var kjent med at mannen tidligere er dømt for et drap, skriver politiet.

- Politiet satte den siktede mannen av ved syv-tiden søndag morgen, ikke langt unna der den drepte kvinnen bodde, da han oppga til politiet at han skulle hjem til sin kjæreste, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen skal også ha satt seg opp mot patruljen. Politiet sier at patruljen tilbød seg så å kjøre mannen til Sandefjord, for at han ikke skulle sette seg inn i en ny taxi han ikke kunne betale for.

- Burde man reagert på mannens oppførsel?

- Nei. Vi mener at det ble gjort vurderinger som står seg, sier politiinspektør Øystein Holt til Dagbladet.

AVBRØT AVHØRET: Forsvareren til den drapssiktede mannen i Sandefjord, Jonny Sveen, sier at den drapssiktede mannen ikke var i stand til å la seg avhøre mandag. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Bistandsadvokat Mette Ackenhausen opplyser at familien ikke ønsker å kommentere saken.

Kvinnen ble funnet drept rundt klokka 15.00 søndag 2. februar.

Ikke i stand

De manglende avhørene gjør etterforskningen av saken vanskeligere for politiet, som bygger en sak hvor de både forsøker å etablere hendelsesforløp, motiv og bakgrunn for drapet.

- Han er fortsatt ikke avhørt, noe som er blitt forsøkt gjennomført to ganger med forsvarer til stede. Han har vurdert seg som ikke i stand til å avgi forklaring, sier politiadvokat An Eline Rimstad Johansen til Dagbladet.

Rimstad Johansen vil ikke svare på spørsmål om politiet har vurdert å gjennomføre sakkyndige undersøkelser eller psykiatriske observasjoner av mannen mens han nå sitter fengslet.

Ba om hjelp

Politiet driver fortsatt omfattende og bred etterforskning av drapet.

- Vi undersøker blant annet hvorvidt det er andre som kan ha medvirket. Vi har ikke grunnlag for å mistenke andre enn siktede, men det er for tidlig å utelukke det, sier politiadvokaten.

Politiet er samtidig i kontakt med flere som har status som vitner. Dette innebærer blant annet personer i siktede og fornærmedes omgangskrets.

Forrige uke gikk politiet ut og ba om overvåkningsvideoer, materiale fra dashboardkameraer og annet materiale som kunne kartlegge siktedes bevegelser og andre omstendigheter omkring drapet.

Timesvis med video

De har nå timesvis av materiale som er innhentet.

- Vi har ønsket å innhente så mye som mulig for bredest mulig grunnlag for å ikke gå glipp av noe. Vi arbeider med å gå gjennom det og annen øvrig informasjon, sier Rimstad Johansen til Dagbladet.

- Det er ganske mye materiale, som blant annet er innhentet fra bedrifter i Sandefjord sentrum og omegn og privatpersoner. Relevansen for saken for de enkelte videoene vil jeg ikke gå inn på, sier hun.

Hun sier at store ressurser er involvert i etterforskningen, og at det fortsatt gjenstår flere etterforskninsskritt.

- Ei fantastisk jente

Kvinnen ble funnet død av venner i deres felles bolig søndag ettermiddag, og 45-åringen ble pågrepet uten dramatikk et annet sted i byen et par timer seinere.

I forrige uke møtte også flere opp utenfor den avdøde 31-åringens flermannsbolig, for å legge ned lys og minnes Halvorsen Braavold.

- Thea har alltid vært ei fantastisk jente. Hun var alltid imøtekommende, alltid blid og tok alle inn. Hun hadde en sangstemme uten like og et hjerte av gull, sa blant annet bardomsveninna Charlotte Pedersen til Dagbladet.