Kjørt ned og drept

ALTA/TROMSØ (Dagbladet): Den kvinnelige fotgjengeren (49) omkom momentant, da en bilist kjørte på henne bakfra i forsøket på å utføre en hasardiøs forbikjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren må ha holdt over 100 km/t til tross for snøvær og glatt veibane. Bilen stanset først 200 meter etter treffpunktet.

Årets andre fatale trafikkulykke i Finnmark skjedde ved 18-tida i går kveld, om lag ei mil utenfor Alta i retning sørover mot Kautokeino. Ulykkesbilen var på vei fra Alta. Den 49 år gamle kvinnen gikk langs venstre side av Riksvei 93 i samme retning. Hun bar refleksvest.

Hun hadde i underkant av én km igjen å gå før hun nådde hjemmet sitt, ved Skillemo boligfelt. Uten sjanse til å reagere i tide ble hun påkjørt bakfra og slengt ut av veibanen.

Opp mot 120?

- Føreren av bilen som ble forbikjørt, har forklart at han holdt 80 km i timen. Dermed er det grunn til å tro at føreren av ulykkesbilen holdt mer enn 100 km da han kjørte forbi og traff kvinnen. Kanskje så mye som 120. Det var nullføre, glatt og snødrev, opplyser politiinspektør Are Meedby ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Det er ikke gangvei på stedet.

Den aktuelle strekningen er rett og lang. Politiinspektør Meedby betegner veien som bred og fin. Men snø, is og nullføre gjorde forholdene problematiske.

- Ulykkesbilen lå bak i et følge på flere biler. Det resulterte i ekstra mye snøføyk, sier Meedby.

Uaktsomt drap?

Det 49 år gamle dødsofferet bodde i Alta. Kvinnen etterlater seg mann og tre voksne barn.

Føreren av den svenskregistrerte ulykkesbilen - en ny Honda - satt i avhør seint i går kveld. Mannen risikerer å bli tiltalt for uaktsomt drap.

- Han tok en sjanse ved å legge av gårde på den måten, med tanke på at sikten var dårlig og veibanen glatt. Og ikke minst at han nærmet seg et boligfelt, sier Meedby.

Bilføreren skal ha tilknytning til Alta.