Kjørt til sykehus i all hast

Den påtroppende greske finansministeren.

INNLAGT: Hellas' ferske finansminister Vassilis Rapanos ble innlagt i all hast. Foto: AFP / LOUISA GOULIAMAKI / NTBscanpix
INNLAGT: Hellas' ferske finansminister Vassilis Rapanos ble innlagt i all hast. Foto: AFP / LOUISA GOULIAMAKI / NTBscanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' påtroppende finansminister ble i all hast kjørt til sykehus fredag, rett før han skulle gå løs på den vanskelige oppgaven med å få landets skakkjørte økonomi på fote igjen.

Ifølge greske medier falt Vassilis Rapanos sammen på sitt eget kontor, bare timer før han skulle tas i ed som ny finansminister.

Den 65 år gamle økonomiprofessoren ble innlagt på et privat sykehus, som fredag kveld opplyste at han led av sterke magesmerter, svimmelhet, kvalme, hetetokter og utmattelse.

Det statlige nyhetsbyrået ANA meldte senere at tilstanden ikke var alvorlig, men at legene ønsker å ta en del prøver og derfor har anbefalt at han blir værende på sykehuset til over helgen.

Rapanos, som inntil nylig var styreformann i National Bank, står overfor en svært tøff oppgave når han skal forsøke å overtale sine EU-kolleger til å lempe på vilkårene for å yte krisehjelp til Hellas.

Det eneste han trolig vil få gjennomslag for, er mindre utsettelser på fristene den greske regjeringen har fått for å gjennomføre budsjettkutt og reformer.

(NTB)