VERDENS LENGSTE: Ryfylketunnelen er verdens lengste undersjøiske tunnel, og sjåføren kjørte feil vei i 4 km. Foto: Statens Vegvesen.
VERDENS LENGSTE: Ryfylketunnelen er verdens lengste undersjøiske tunnel, og sjåføren kjørte feil vei i 4 km. Foto: Statens Vegvesen. Vis mer

Kjørte 4 km feil vei

- Det er farlig, sier politiet.

Publisert

Politiet i Sørvest fikk søndag kveld melding om et kjøretøy som hadde snudd i Ryfylketunnelen, og kjørte imot kjøreretningen tilbake til Hundvåg.

- Sjåføren snur 4 km inne i tunnelen, og kjører hele veien ut igjen, forteller operasjonsleder Nikolai Austerheim til Dagbladet.

Ryfylketunnelen er verdens lengste undersjøiske tunnel, og ble stengt som følge av hendelsen.

- Vegtrafikksentralen fikk stengt tunnelen relativt raskt, og det oppsto ingen farlige situasjoner, legger operasjonslederen til.

Han sier at liknende hendelser har skjedd før, og mener det er lite gunstig.

STYGG FORBIKJØRING: Trond Brenden var vitne til en uforsvarlig forbikjøring i Trøndelag 16. juli. Video: Trond Brænden Vis mer

- Det er en nyåpnet tunnel, og det er farlig. Det er som å kjøre i motsatt kjøreretning på motorveien i 90 km/t, advarer han.

Politiet har ikke fått tak i sjåføren, men bilen skal være ute av tunnelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer