Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte 420 km i taxi for syltelabber

En syltelabb-elsker tok taxi fra Oslo til Gjerstad i Aust-Agder for å sikre seg tre kilo av snaddermaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For griseføttene betalte han 81 kroner. Normal taxipris for en slik tur er rundt 5800 kroner.

-  Han troppet opp i forretningen her for noen dager siden, og du kan tro det eller ei, men mannen hadde tatt taxi helt fra Oslo til Gjerstad for å kjøpe syltelabber. Jeg ekspederte ham personlig, forteller Arne Kristian Solstad ved Brokelandsheia Matsenter til Agderposten.

Året rundt

Matsenteret i Gjerstad i Aust-Agder selger syltelabber året rundt, selv om labbene tradisjonelt er julemat. Dette hadde mannen fra hovedstaden fått nyss om. Og siden syltelabber var det beste han visste, men vanskelig å få kjøpt, kapret syltelabbelskeren en taxi og ba sjåføren kjøre tur retur Oslo-Gjerstad - en avstand på 420 kilometer.

Arne Kristian Solstad bekrefter overfor Dagbladet at mannen kjøpte tre kilo av snaddermaten, betalte 81 kroner og gikk fornøyd ut i drosja som sto og ventet.

Hemmelighetsfull

Solstad vil ikke røpe så mye mer om sin noe uvanlige kunde. Mannen presenterte seg ikke, men fortalte selv om sin lange drosjeutflukt.

-  Nei, jeg tror ikke jeg vil si så mye mer, sier syltelabbselgeren og ler.

Han bedyrer at historien er sann.

-  Vi kan nok skrøne litt her i Gjerstad, men så god fantasi har vi ikke at vi dikter om slike historier.

Vi spiser hele 53 tonn syltelabber til jul, og labbene gikk unna som aldri før jul i fjor. Kjøttprodusent Gilde undret på om griseføttene var i ferd med å bli «hot» fingermat. Syltelabber er en tradisjon knyttet til slaktingen av julegrisen.

SNADDER: Arne Kristian Solstad selger syltelabber hele året.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!