UTFORKJØRING: Brannmannskapene sikret bilen etter utforkjøringen. En kran måtte løfte den opp på veien igjen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
UTFORKJØRING: Brannmannskapene sikret bilen etter utforkjøringen. En kran måtte løfte den opp på veien igjen. Foto: Vestfold Interkommunale BrannvesenVis mer

- Kjørte av veien og fløy sju meter

- De har hatt englevakt, sier brannvesenet.

To personer var like etter klokka 14 mandag involvert i et trafikkuhell på fylkesvei 306 i Vestfold. Ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) fikk de melding om at en bil hadde kjørt ut ved ei bru i Re.

- En bil har kjørt av veien, i autovernet og deretter fått en luftferd på anslagvis sju meter, før den stoppet noen meter unna bekken, opplyser vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven på VIBs Facebook-side.

- Englevakt

Da brannvesenet kom fra til stedet hadde de to involverte selv kommet seg ut av bilen. Ifølge politiet var det ingen alvorlig personskade som følge av utforkjøringen. De to ble likevel tatt med til en legesjekk.

- De to i bilen har hatt englevakt når uhellet først oppsto, da bilen landet på fire hjul etter luftferden og stoppet før den gikk i bekken, sier Schjerven.

ENGELVAKT: Ifølge brannmannskapene kunne utforkjøringen endt langt verre for de to i bilen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
ENGELVAKT: Ifølge brannmannskapene kunne utforkjøringen endt langt verre for de to i bilen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Varierende kjøreforhold

Bilen måtte løftes opp med kran etter utforkjøringen. Både brannvesenet og politiet ber førere i Vestfold være oppmerksomme på at føret kan være vanskelig, særlig på sideveiene.

- Det kan være glatt og iset enkelte steder nå. Det skal være saltet godt på hovedveiene, men skal man ut på sideveiene er det greit å være litt ekstra oppmerksom, sier operasjonsleder hos Sør-Øst politidistrikt, Anne Meyer.

Varierende nyttårsføre

Utfordrende kjøreforhold kan det også bli flere andre steder i løpet av nyttårsaften.

Tidligere i dag ble det sendt ut gult farevarsel for hele Vestland og farevarsel på oransje nivå for Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. Uværet som kommer vil treffe hele Sør-Norge.

Fra Hordaland og nord til Sunnmøre er det farsevarsel for store nedbørsmengder med mellom 50-70 millimeter i løpet av tolv timer i tillegg til de kraftige vindkastene.