Kjørte fem mil på feil side

En bedugget walisisk kvinne kjørte fem mil mot kjøreretningen på en av Storbritannias sterkest trafikkerte motorveier. Det var alle de andre bilistene som kjørte feil, mente 37 år gamle Rebecca Denton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denton skulle på biltur med en venninne som var pasient på et psykiatrisk sykehus, og fant ut at det passet bra med en tur til kysten. De dro av gårde fra sykehuset i Pontypridd i Sør-Wales med kurs for Tenby, 130 kilometer unna, skrev London-avisen The Times fredag.

De første tre milene holdt Denton seg på riktig side av veien, men etter en stopp for å fylle bensin rotet det seg til for henne. Hun valgte avkjøringen i stedet for innkjøringen til motorveien, og havnet i gal retning.

En politibil bråsnudde og kjørte opp på siden av Denton, mens en konstabel veivet med armene for å få henne til å stoppe. Hun tok ikke hintet, og politiet måtte til slutt legge ut en spikermatte for å stanse Denton, som nå er dømt til tvungen psykiatrisk behandling.

Denton, som ifølge aktor i saken hadde drukket tett før kjøreturen, fortalte at hun trodde det var alle de andre på veien som kjørte i feil retning. I påsken i fjor omkom tre mennesker da en kvinne kjørte i feil retning på motorveien fra Gardermoen nord for Oslo.

(.NTB)