Kjørte for fort 36 ganger- nå tar politiet ut tiltale

- Total mangel på respekt.

TATT IGJEN: Her suser den 30-årige bulgareren nok en gang gjennom fotoboks over fartsgrensa. Det er langt fra første gang han har blitt stoppet. Foto: POLITIET
TATT IGJEN: Her suser den 30-årige bulgareren nok en gang gjennom fotoboks over fartsgrensa. Det er langt fra første gang han har blitt stoppet. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel mann fra Bulgaria bosatt i Tromsø, er av politimesteren i Troms tiltalt for flere brudd ved vegtrafikkloven. Mellom november 2012 og mars 2014 ble han tatt for fartsoverskridelser av ATK hele 36 ganger, i noen tilfeller opp til to ganger om dagen. Samtlige tilfeller har skjedd på den samme strekningen i 80-sonen ved Tromsøysundtunnelen noen kilometer fra Tromsø sentrum.

Nå har politiet tatt ut tiltale.

- Total mangel på respekt - Påtalemyndighetens vurdering er at det store antallet overtredelser av vegtrafikkloven, samlet sett, er så alvorlig at det ikke kan reageres med bot alene, og det er derfor tatt ut tiltale, sier politiadvokat Hanne Langseth Eide som er aktor i saken.

Hun kaller saken spesiell.

- Jeg har ikke vært borti noe lignende. Påtalemyndigheten mener at det er utvist en total mangel på respekt for de norske trafikkbestemmelsene, sier Langseth-Eide.

- Dårlig skilting Ved et tilfelle ble mannen stoppet av politiet med en fart på 22 kilometer i timen over tillat fartsgrense. I mange andre tilfeller har fartsoverskridelsene  vært på under 10 kilometer i timen, men det har likevel ikke vært utstedt forelegg som følge av episodene.

Mannen har ved alle tilfeller vært stoppet i den samme personbilen, og skylder selv på «dårlig skilting». Politiet mener derimot at mannen ikke har vært oppmerksom på trafikkskilt, signaler og oppmerkinger, herunder skilt som forbyr kjøring med høyere hastighet enn angitt fartsgrense.

Tomme for bokstaver Fartsepisodene er i tiltalen ramset opp alfabetisk, men episodene er så mange at påtalemyndigheten har gått tomme for bokstaver. Når alfabetet er brukt opp, fortsetter oppramsingen av forhold som aa), ab) osv.

- Det er lite eller ingen rettspraksis som sier noe om straffenivået i et slikt gjengangertilfelle, sier Langseth Eide, men ønsker ikke å kommentere hvorvidt det gjør denne saken spesielt vanskelig.

Det er politiets ATK-senter som har håndtert saken innledningsvis, og levert anmeldelse. Politiet har ikke informasjon om at mannen skal ha vært påvirket av alkohol eller andre rusmidler i noen av tilfellene. 11. november må bulgareren måte i retten.