Kjørte fra politiet langs jernbanen

Rømling flyktet fra politiet i bil langs jernbanen. Prøvde å kapre bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den etterlyste personen ble oppdaget i en bil av politiet mellom Hokksund og Vestfossen i Øvre Eiker i Buskerud.

Det var tre personer i bilen da en patrulje oppdaget den. En biljakt begynte, og i Hokksund hoppet to personer ut av bilen. En polititjenestemann hoppet deretter ut av politibilen, forfulgte de to til fots og pågrep dem alene.

Dramatisk jakt

Biljakten etter den tredje personen fortsatte langs riksvei 286 mot Drammen.

- Ved Steinberg tok føreren inn på togskinnene, og han kjørte på skinnegangen i 200 - 300 meter. Der hoppet han ut og kastet fra seg noe, før han sprang mot E134, sier operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Den desperate mannen, som er etterlyst for trusler med våpen, tok seg deretter til E134. Han stilte seg midt i veien og stoppet en bil. Han prøvde å kapre bilen og tvinge den eldre sjåføren ut, men kom seg bare inn i baksetet.

- Da hadde politiet tatt ham igjen. De knuste et vindu, og pågrep ham med nødvendig styrke, på lovlig måte, sier Arntsen.

Et hundesøk avdekket at mannen hadde kastet fra seg narkotika. Mannen er hjemmehørende i Sogn, men har vært etterlyst i Buskerud i de siste 2-3 ukene.

Mannen er kjent av politiet for rus- og vinningskriminalitet.

All togtrafikk er stoppet i området. Også biltrafikken på E134 skal være påvirket, skriver Drammens Tidene.