Kjørte fra UP i over 200 kilometer i timen

I en 90-sone på Dovrefjell. UP ga opp jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En sivil patrulje fra Utrykningspolitiet målte lørdag kveld en bilist til en fart på over 200 kilometer i timen i en 90-sone på Dovrefjell.

En snarrådig møtende bilist klarte å svinge unna i tide da råkjøreren nærmet seg, og unngikk dermed et sammenstøt som kunne ha blitt katastrofalt.


- Dette er en spesiell og alvorlig sak, konstaterer operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt overfor NTB.

Det hele begynte på Dovrefjell klokken 21.25 lørdag kveld. Da var den sivile patruljen fra UP på vei nordover på E6. Om lag 1,5 kilometer sør for Kongsvoll fjellstue ble UP-patruljen forbikjørt av en personbil i høy hastighet.


- Patruljen tok en gjennomsnittsmåling i 80-sonen, og målte bilens hastighet til å være på mellom 128 og 150 kilometer i timen. Patruljen fulgte etter bilen for å stanse den, men da økte den hastigheten ytterligere, sier Berglund.

Over 200 kilometer i timen


Litt senere kom bilene over i en 90-sone.

- Der målte patruljen bilens hastighet til over 200 kilometer i timen, og UP-patruljen mente det ville være uforsvarlig å fortsette å følge etter i en slik hastighet, sier Berglund videre.


Et lite stykke videre oppdaget UP-patruljen at det var skrensespor i asfalten, og en røyksky ved Drivstua.


- Der svingte politiet av og så bilen stå parkert. Tre personer ble sett på vei bort fra bilen, men de ble pågrepet, sier Berglund.

Unngikk ulykke

Omtrent samtidig dukket det opp en person som kom kjørende i en bil.

- Han sa at han hadde observert de tre i en bil i stor hastighet og at de kom imot ham i hans egen kjørefelt. For å unngå kollisjon, klarte mannen å slenge bilen over i motgående kjørefelt mens bilen med den høye farten passerte ved siden av. Hvis han ikke hadde vært så snarrådig, ville dette blitt en meget alvorlig trafikkulykke, sier Berglund.


Politiet tok blodprøve av de tre pågrepne og brakte dem til Trondheim, der de søndag kveld ble avhørt. Føreren av bilen, en 28 år gammel Oslo-mann, erkjente i avhør de faktiske forholdene.

- Hastigheten som bilen hadde, gir i seg selv grunnlag for ubetinget fengsel. Det er ikke sikkert at det blir det i denne saken, men det at bilen nesten traff en møtende bil, vil være skjerpende, sier krimvaktleder Are Løw Ovesen.

(NTB)