Kjørte gjennom inngangspartiet på Fløibanen og moste dørene

Mann mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand etter at han kjørte inn gjennom glassdørene på Fløibanen i Bergen sentrum seint onsdag kveld.

- Han har kjørt gjennom inngangspartiet og most dørene. Det er fullstendig smadret, forteller operasjonsleder Morten Kronen ved Vest politidistrikt til NTB. Det er ikke meldt om personskader.

Politiet har tatt hånd om føreren, en mann i slutten av 30-årene, som vil bli framstilt for blodprøve. En passasjer i midten av 20-årene var også med på den elleville ferden.

- Vi prøver nå å få tak i bileieren. Både føreren og passasjeren påstår de har lånt bilen, men vi har foreløpig ikke fått det bekreftet av eieren, sier Kronen.

Politiet fikk inn melding klokken 23.00, men det er uklart om innringeren så selve hendelsen. Bilen ble stående inne i inngangspartiet til Fløibanen og politiet ventet ved midnatt på en bergingsbil for å få den fjernet. Representanter fra Fløibanen er også på vei for å sikre inngangen. Det er ikke gjort skader inne i stasjonen.

Ifølge operasjonsleder Kronen har ikke bilføreren gitt noen forklaring på kjøringen.

- Men det er jo for så vidt en klar sak. Det er jo ikke den veien man skal kjøre, det er på ingen måte regulert for biltrafikk, sier han.

(NTB)