Dødsulykke i Sverige

Kjørte i 120 km/t

Fire 16-åringer døde.

SMADRET: Bilen med de seks ungdommene er totalvrak etter utforkjøringen. Foto: Mats Andersson / TT / NTB Scanpix
SMADRET: Bilen med de seks ungdommene er totalvrak etter utforkjøringen. Foto: Mats Andersson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiets undersøkelser etter bilulykken utenfor Sundsvall søndag, hvor fire gutter på 16 år døde, viser at kjøretøyet hadde en hastighet på 120 km/t, skriver Expressen.

Etterforskningsledelsen har tidligere mistenkt at høy hastighet medvirket til utforkjøringen, der også to jenter på 14 og 19 år ble alvorlig skadd. Ifølge SVT er det blant annet tydelige bremsespor i asfalten på åstedet.

Airbagene utløst

Airbagene i ulykkesbilen var utløst da den krasjet, og politiet har på grunnlag av dataene forbundet med dette kunnet fastslå farten. I tillegg til kjøretøyundersøkelsene har etterforskerne blant annet filmet åstedet med droner, samt sikret seg en Snapchat-video filmet inne fra bilen.

- Resultatet fra annen teknisk etterforskning, samt rapporten fra de rettsmedisinske undersøkelsene, kommer tidligst neste uke, sier Josef Wiklund, områdesjef i det lokale politiet i en pressemelding.

Framover skal vanlige taktiske etterforskningsskritt som ytterligere avhør gjennomføres.

Prøvde å ringe

Moren til den ene omkomne gutten, Margareta Larsson, har tidligere fortalt Expressen at sønnen, Max, deltok på et biltreff i tettstedet Hassela lørdag kveld. Den siste telefonsamtalen hadde hun med 16-åringen i 03-tida natt til søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer