SMADRET: Bilen med de seks ungdommene er totalvrak etter utforkjøringen. Foto: Mats Andersson / TT / NTB Scanpix
SMADRET: Bilen med de seks ungdommene er totalvrak etter utforkjøringen. Foto: Mats Andersson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Dødsulykke i Sverige

Kjørte i 120 km/t

Fire 16-åringer døde.

Publisert

Politiets undersøkelser etter bilulykken utenfor Sundsvall søndag, hvor fire gutter på 16 år døde, viser at kjøretøyet hadde en hastighet på 120 km/t, skriver Expressen.

Etterforskningsledelsen har tidligere mistenkt at høy hastighet medvirket til utforkjøringen, der også to jenter på 14 og 19 år ble alvorlig skadd. Ifølge SVT er det blant annet tydelige bremsespor i asfalten på åstedet.

Airbagene utløst

Airbagene i ulykkesbilen var utløst da den krasjet, og politiet har på grunnlag av dataene forbundet med dette kunnet fastslå farten. I tillegg til kjøretøyundersøkelsene har etterforskerne blant annet filmet åstedet med droner, samt sikret seg en Snapchat-video filmet inne fra bilen.

MAX OG MOR: Max (16) omkom i ulykken. Her med moren, Monica Larsson. Foto: Privat
MAX OG MOR: Max (16) omkom i ulykken. Her med moren, Monica Larsson. Foto: Privat Vis mer

- Resultatet fra annen teknisk etterforskning, samt rapporten fra de rettsmedisinske undersøkelsene, kommer tidligst neste uke, sier Josef Wiklund, områdesjef i det lokale politiet i en pressemelding.

Framover skal vanlige taktiske etterforskningsskritt som ytterligere avhør gjennomføres.

Prøvde å ringe

Moren til den ene omkomne gutten, Margareta Larsson, har tidligere fortalt Expressen at sønnen, Max, deltok på et biltreff i tettstedet Hassela lørdag kveld. Den siste telefonsamtalen hadde hun med 16-åringen i 03-tida natt til søndag.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

Larsson ble bekymret da sønnen etter dette ikke tok telefonen. På morgenen fikk ble hun oppsøkt av to politifolk og en prest.

- Da brast jeg sammen og forsto at han ikke lenger fantes, forteller hun.

Stöde skole, der Max var elev, har hatt minnestund, og krisegruppa er koblet inn for å bistå guttens medelever.

Også moren har vært av oppfatningen at fart medvirket til utforkjøringen.

- Det var ungdommer som kjørte for fort, helt enkelt. De var glade og livlige, sier hun til Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer