Kjørte i 13 timer for å beskytte kona

BIARRITZ/PARIS (Dagbladet): Stein Viksveen flyktet ikke da han forlot leiligheten sin i Brussel torsdag. Han ville bare kjøre sin kone Suzanne til hennes familie i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hun tåler ikke sånne trøkk. Hun hadde ikke orket å gå ut av huset med media utenfor. Hun blir nedtrykt når mobiltelefonen ringer hele tida. Før jeg dro til Norge, ville jeg sørge for at hun kom til sin familie nær Biarritz. Jeg kjørte bil i 13 timer. Vi overnattet i Orleans, sier Stein Viksveen. Hans to sønner i Norge tar det pent foreløpig.

Den ene ble tilkalt da POT ville inn i Viksveens leilighet

4.november. Da fant politiet blant annet en safenøkkel. I Viksveens safe i Sparebanken 1 i Stavanger lå farens klokke og noen vietnamesiske papirer om hans kone. Ingen formue i østtyske mark.

- Heldigvis kan jeg dokumentere min økonomi, alle lån og alt, sier Viksveen, som ifølge POT skal han tjent masse penger på sine oppdrag for Stasi. - Ifølge POT skal jeg ha levd et dobbeltliv i 27 år. Men det er nå jeg lever et dobbeltliv, med to mobiltelefoner og en bil jeg må sette igjen i Frankrike, som sønnen min må komme og hente, sier en lettere stresset spionsiktet.

Stein Viksveen føler at det gløder under føttene hans nå, og at halve Norges befolkning tror og vil fortsette å tro at han er spion. Han vet det vil bli vanskelig å jobbe i Brussel etter dette, med NATO- og EU-akkreditering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer