Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte i 130 mot trafikken

En kvinne forårsaket minst fire ulykker på E6 i Sverige. Til slutt omkom hun i frontkollisjon med en trailer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livredde bilister ringte ned Helsingborgpolitiet i ettermiddag. Rett før klokka 15 varslet de om at en kvinnelig bilfører hadde havnet i feil kjøreretning på E6 mellom Landskrona og Helsingborg.

Stor fart

En trafikant som kjørte i motgående fil anslår farten til 130 kilometer i timen, melder Aftonbladet.

I en og en halv mil kjørte kvinnen i feil retning på E6en. Først traff hun en personbil med campingvogn. De to kjøretøyene kolliderte og campingvogna ble stående på tvers i veien.

Men kvinnen i bilen fortsatte, og fire andre biler ble innblandet i tre forskjellige ulykker.

- Vi oppfatter det slik at kvinnen gjorde dette med vilje. Det virker ikke som hun forsøkte å unngå andre biler. Et vitne sier hun siktet på andre biler, sier politiets talsmann Göran Hasse til AP.

Ved Helsingborg forsøkte kvinnen å kjøre av motorveien. Da frontkolliderte bilføreren med en trailer. Kvinnen døde og flere personer ble kjørt til sykehus. Hun var 22 år og kom fra Helsingborg.

Kaos på norskesida

Også over grensa til Norge har det vært kaos på E6 i dag.

Det dannet seg voldsomme køer på E6 da en trailer og fire personbiler var involvert i en trafikkulykke ved avkjøringen til Sponvika like utenfor Halden i ettermiddag.

Tre personer ble sendt til sykehus med lettere skader etter ulykken som skjedde ved 14-tiden.

- Dette er voldsomt. Trafikken står helt til Skjeberg og langt inn på svensk side. Dette har ført til store forsinkelser. Jeg snakket med en som fortalte han hadde sittet i køen en time og bare beveget seg 100 meter, sier operasjonsleder Arne Otterstad i Østfold politidistrikt til NTB ved 16-tiden.

Han opplyser at politiet driver manuell dirigering i ett felt forbi ulykkesstedet, og anbefaler alle som kan å styre unna E6.

Ulykken skjedde da en trailer kjørte inn i bakenden på en personbil. Det førte til at personbilen ble dyttet inn i en annen personbil som ble dyttet inn i en tredje personbil.

I tillegg kom en personbil kjørende bak traileren og oppdaget for sent at den hadde bråstoppet. Dermed kjørte den fjerde personbilen inn i traileren.

KAOS:</B> Det rådet fullt kaos på E6 mellom Helsingborg og Landskrona i Sverige kveld etter flere trafikkulykker. En kvinne kjørte i feil retning på motorveien og frontkolliderte med en lastebil på påkjøringsveien ved Helsingborg da hun prøvde å komme seg av motorveien.
STORE SKADER:</B> Åtte personer er sendt til sykehus etter ulykkesferden. Tre har fått alvorlige skader.