Kjørte i hjel mor og baby

Marja Louise Tornensis (27) gikk langs veien med Kaisa (9 måneder) i barnevogna da de brutalt ble kjørt ned og drept. Politiet mener sjåføren hadde en snittfart på 122 km/t i 23 mil før ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAUTOKEINO (Dagbladet): I 2005 døde over 200 mennesker i trafikken. En av de mest brutale ulykkene skjedde i Kautokeino i slutten av august. Langs veien gikk Marja Louise Tornensis (27) med datteren Kaisa (9 måneder). På en oversiktlig veistrekke ble de brutalt kjørt ned og drept. Nå mener politiet at de kan bruke fotobevis i saken mot sjåføren som er siktet for uaktsomt drap.

Grassat råkjøring

Politiet mener at de kan bevise at han forut for ulykken råkjørte over en strekning på 23 mil.

-  Vi mener at ulykkesbilen ei tid i forveien ble videofilmet da den passerte grensen mellom Sverige og Finland i Kolari, vel 230 kilometer fra ulykkesstedet. En beregning viser at bilen skal ha holdt en gjennomsnittsfart på 122 km/t på veien fra Kolari til Kautokeino. Dette er en strekke med flere soner med fartsreduksjon, og en grenseovergang. Vi mener derfor at det sier noe om trafikkatferden, sier politiadvokat Are B. Meedby ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

Redusert fartsgrense

Ulykka satte i flere måneder sitt preg på det lille bygdesamfunnet. I tida etter har fartsgrensen på ulykkesstedet blitt redusert fra 80 km/t til 60 km/t. Hver dag tenker mor og bestemor Inger Marie Tornensis på ulykken som skjedde bare noen hundre meter fra bolighuset, like sør for Kautokeino.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer