Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte i Oslo sentrum med rallybil uten tillatelse

Rallytalentet Andreas Mikkelsen (19) stoppet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble en klumsete oppkjøring til neste ukes rally-VM for et av Norges største rallytalenter i ettermiddag. I 13-tida ble Andreas Mikkelsen stoppet av en politipatrulje i St. Olavs gate like ved SAS-hotellet i Oslo sentrum.

19-åringen holdt ikke høy hastighet, men rallykjørerens røde Mitsubishi Lancer Evo6 med påklistrede skilter, ribbet kupé med racingsete og svært mange, glinsende hestekrefter under panseret vakte oppsikt i sentrumsgatene.

- Han kjørte i en spesialbil som bare er tillatt å bruke på bane, og på vanlig vei kun i forbindelse med kjøring til og fra konkurranse eller trening. Da må vedkommende ha en spesialtillatelse i bilen, og det hadde han ikke, sier operasjonsleder Britt Houmb-Døvig i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mikkelsen fikk ikke lov til å kjøre videre, men overtalte politiet til å få tauet bilen hjem til rallyføreren selv.

- Jeg er på vei til Finland, og dette er gjennomkjøringsbilen min. Politiet sa jeg trengte påmeldingslista til løpene for å kjøre her, og det hadde jeg ikke. Kartleseren min kommer til Oslo med papirene nå, så dette går bra, sier 19-åringen om episoden, som ikke får konsekvenser for konkurransekjøringen.

SLURVET MED PAPIRENE: Oslopolitiet tok seg god tid til å ta Mikkelsens gjennomkjøringsbil, en  Mitsubishi Lancer Evo6, nærmere i øyensyn. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
SLURVET MED PAPIRENE: Oslopolitiet tok seg god tid til å ta Mikkelsens gjennomkjøringsbil, en Mitsubishi Lancer Evo6, nærmere i øyensyn. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
image: Kjørte i Oslo sentrum med rallybil uten tillatelse

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!