Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte inn i demonstrasjon

Så angrep de rasende demonstrantene bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den franske sjåføren fikk nok av trafikk-kaos, og kjørte inn i studentdemonstrasjonen nær Sorbonne-universitetet i Paris i ettermiddag.

Villmannskjøringen skjedde i krysset mellom Boulevard Saint Germain og Boulevard Saint Michel etter at studenter hadde arrangert piknikk de to veiene i den franske hovedstaden og stanset all trafikk.

Demonstrasjonen var over, og studentene var på vei vekk fra veien, da en 20 år gammel frustrert bilist kjørte inn i mengden.

Sju studenter ble skadd av bilen, sier brannvesenet til AP.

Sjåføren kjørte med vilje på studentene, skriver fagforeningen Confederation Generale du Travail (CGT) i en epost til Bloomberg News.

En av studentene ble ifølge nyhetsbyrået AFP dratt etter Renault Twingoen flere meter langs Boulevard Saint Germain.

Det fikk dusintalls rasende studenter til å velte bilen rundt og forsøke å sparke inn bilvinduene.

Sjåføren og en passasjer han hadde i bilen ble også skadet. Passasjeren kom seg ut av bilen og forsøkte å stikke av, men ble innhentet av politiet.

Alle foto: Scanpix
Alle foto: Scanpix Vis mer

Den livredde sjåføren ble sittende i bilen, der studenter forsøkte å dra ham ut før opprørspoliti og tilfeldige forbipasserende fikk kontroll over situasjonen.

Sjåføren ble senere sendt på sykehus med lettere skader.

Franske studenter har protestert i flere uker, etter at myndighetene vedtok en ny lov som vil gjøre det enklere å sparke mennesker under 26 år de to første årene de er ansatt.

Studentene har i flere uker blokkert skoler og universiteter i protest.

De fleste demonstrasjonene har vært fredelige, men i flere av dem har voldelige grupper forsøkt å utnytte situasjonen for å starte større opptøyer.

President Jacques Chiracs regjeringsparti hadde i dag samtaler med flere fagforeninger for å finne frem til et kompromiss om loven.

- Om vi ikke får det vi krever, vil vi mobilisere ytterligere på samme skala som på tirsdag, sier fagforeningslederen Jacky Dintinger til Reuters.

Mer enn tre millioner mennesker deltok ifølge fagforeningen i demonstrasjonene tirsdag 4. april, i det som var en av de største protestene i fransk historie.

Kjørte inn i demonstrasjon
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling