MEIET NED FOTGJENGERE: Tre skal være drept og over 34 såret etter at en mann med vilje skal ha kjørt inn i en folkemenGde i byen Graz i Østerrike. Foto:  EPA/ELMAR GUBISCH
MEIET NED FOTGJENGERE: Tre skal være drept og over 34 såret etter at en mann med vilje skal ha kjørt inn i en folkemenGde i byen Graz i Østerrike. Foto: EPA/ELMAR GUBISCHVis mer

Kjørte inn i folkemengde med vilje - tre drept

34 personer såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst tre personer er drept og 34 er såret etter at en mann med vilje kjørte bilen sin inn i en menneskemengde i Østerrike. Deretter skal han ha gått til angrep med kniv mot tilfeldige personer.

Hendelsen skjedde på et torg i byen Graz i Østerrike. En sju år gammel gutt fryktes å være ett av ofrene, og en fjerde person skal være i kritisk tilstand, skriver NTB.

Ifølge østerrikske nyhetsmeldinger er gjerningsmannen en 26 år gammel østerriker med bosniske røtter. Øyenvitner har fortalt at bilen hadde en hastighet på mellom 100 og 150 kilometer i timen. Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha en psykisk lidelse.

- Jeg hørte hvordan folk skrek. Jeg sprang ut og så et barn og en mann ligge på bakken. Ved siden av dem lå to sykler som så ut som om de var blitt overkjørt av en dampveivals, sier øyenvitnet Helmut Reinisch til avisa Kleine Zeitung som livedekker hendelsen..

- Kvinne meid ned Byens ordfører Sigrfried Hagl skal også ha vært vitne til bildesperadoen. Han har fortalt den samme avisen at han mener sjåføren bevisst kjørte inn i folkemengden og fotgjengere.

-Jeg så selv hvordan en kvinne ble meiet ned av bilen, sa Halg til Kleine Zeitung.

Det lokale politiet har bekreftet at hendelsen skjedde i dag, men har ikke ønsket å gi noen detaljer rundt antallet døde og skadde.

Den østerrikske tv-kanalen ORF har sagt at gjerningsmannen er arrestert, og at politiet hadde sperret av hele torget i byen, som er den nest-største byen i Østerrike.

«Sjokkerende» Innenriksminister Johanna Mikl-Leitner omtaler hendelsen som «sjokkerende».

- Våre tanker går nå hovedsaklig til ofrene og deres etterlatte. Å ta hånd om de som er rammet og sikring av åstedet har første prioritet, sier Mikl-Leitner til Kleine Zeitung.

Politiet jobber nå med å prøve og finne ut hva som er motivet bak ugjerningen.