Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjørte lastebil i rus to måneder før dødsulykken

Siktet sjåfør fra Litauen bodde i dødsbilen fra Sandefjord-ulykken.

PÅKJØRT OG DREPT I GANGFELT: Kvinnen som omkom, gikk på gangfeltet i Lahelleveien i Sandefjord sammen med sin mann. Den siktede sjåføren i saken mener han kjørte på dem i grøfta mellom veibanen og gangfeltet. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix.
PÅKJØRT OG DREPT I GANGFELT: Kvinnen som omkom, gikk på gangfeltet i Lahelleveien i Sandefjord sammen med sin mann. Den siktede sjåføren i saken mener han kjørte på dem i grøfta mellom veibanen og gangfeltet. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mindre enn to måneder før dødsulykken i Sandefjord fredag kveld, var sjåføren fra Litauen innblandet i en alvorlig trafikksituasjon i Oslo.

Han ble stoppet i ruspåvirket tilstand 17. februar som sjåfør i en personbil, som var involvert i en alvorlig trafikkulykke i Oslo.

Han ble fratatt førerkortet på stedet, og har innrømmet ruskjøringen, skriver Sandefjords Blad.

Ifølge avisa ble mannen stoppet bak rattet i Oslo-området også 28. februar - 11 dager etter at ble fratatt førerkortet.

Mannen i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i fire uker, etter å ha innrømmet at det var han som kjørte på et ektepar i Lahelleveien i Sandefjord ved 20-tiden fredag.

Kvinnen i 50-årene døde og mannen ble skadd.

Sjåføren erkjente skyld for alle punktene i siktelsen unntatt unntatt kjøring i ruspåvirket tilstand.

Bodde i bilen

Etter at han mistet førerkortet 17. april, har den siktede sjåføren vært uten registrert fast adresse.

Han har bodd i bilen de siste ukene, hovedsaklig i Drammen, Tønsberg og Sandefjord, skriver Sandefjords Blad.

Det var en beboer i Lahelleveien som noterte nummeret på en sølvfarget Audi, som vakte oppmerksomhet med stor fart og «støyende» kjøring over fartsdumpene i boligområdet.

Blomster fra politiet

Mannen i 20-årene ringte politiet om bilen og registreringsnummeret. Lørdag fikk han en blomsterbukett på døra av politiet.

- Det er sjelden vi deler ut blomster i bokstavelig form. Dette tipset var avgjørende for oppklaring av saken, sier Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Bilen ble funnet to timer etter påkjørselen fredag kveld. En kvinne som oppholder seg utenlands, er bilens registerte eier.

Etterforskningen har vist at den siktede sjåføren disponerte bilen.

Han meldte seg for politiet om lag 20 timer etter påkjørselen.

Først dro han til politistasjonen i Sandefjord, men der var det stengt en lørdag ettermiddag. Den etterlyste sjåføren gikk da til en bensinstasjon, der han ringte politiet og fortalte hvor han var.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!